van der Horst

Bathurst Mount Panorama op TCR World Tour-kalender 2023

Mount Panorama Motor Racing Circuit
Mount Panorama Motor Racing Circuit
Bathurst's Mount Panorama Motor Racing Circuit is de eerste locatie die werd bevestigd voor de kalender van het eerste TCR World Tour-seizoen volgend jaar. Tijdens de Bathurst International race meeting die plaatsvindt op 10/12 november 2023, zullen TCR World Tour-deelnemers zij aan zij racen met hun TCR Australia-collega's.
Bij het plannen van de TCR World Tour lag het voor de hand om TCR Australia en de Bathurst International erbij te betrekken. Mount Panorama wordt beschouwd als een van de beste circuits ter wereld en alle internationale piloten willen hier racen. Als de TCR World Tour naar Bathurst komt, zullen de dromen van veel van 's werelds beste TCR-rijders uitkomen. En de fans zullen een internationaal veld het zien opnemen tegen de gebruikelijke TCR Australia-rijders” aldus WSC-voorzitter Marcello Lotti.

Dit is een ongelooflijke opsteker voor TCR Australia, met de nieuwe TCR World Tour als onderdeel van het seizoen van volgend jaar. Het is 25 jaar geleden dat we een  internationaal toerwagenveld zagen strijden op Mount Panorama, en dit  zal Bathurst echt weer op de kaart zetten. Er is geen betere plek om de TCR World Tour te organiseren” wist Liam Curkpatrick, Chief Operating Officer van Australian Racing Group.  

WSC Group en ARG onderhandelen om nog een ​​tweede Australische meeting  toe te voegen aan de kalender van de TCR World Tour 2023.

 Foto: TCR Australië/Jack Martin Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR op zaterdag 12 november 2022.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons