van der Horst

Bathurst: Renzo Uylenbroeck domineert

Virtual Belcar Skylimit Sprint Cup @ Bathurst
Virtual Belcar Skylimit Sprint Cup @ Bathurst
De Virtual Belcar Skylimit Sprint Cup kende zijn voorlaatste manche op een gewaagd circuit: Bathurst. Op voorhand werd er door velen gevreesd dat deze wedstrijd zou uitmonden in een serieus crashfestijn, maar uiteindelijk viel alles zeer goed mee. Wel was er een dominante rol weggelegd voor Renzo Uylenbroeck, terwijl in de overige klassen er wel genoeg animo was. Behalve in BSSC1, waar de kampioen nu al zo goed als gekend is.
BSSC 4: Renzo Uylenbroeck ongenaakbaar
Renzo Uylenbroeck - BMW M4 GT4
Renzo Uylenbroeck - BMW M4 GT4
Geen Gaëtan Anger op het virtuele Australische circuit, in tegenstelling tot  Renzo Uylenbroeck die al vrij snel zijn stempel drukte. De Vlaams-Brabander vertrok van pole tijdens de eerste race en sloeg al snel een kloof waarbij niemand echt in de buurt kon komen. Een halve tel voorsprong had hij op de eerstvolgende. Voor plaats twee werd hard gevochten, maar het waren Lorenz de Vlieger en Sven Danneels die de overige podiumplekken inpalmden. In race 2 moest Uylenbroeck vanaf een tiende plek starten door de omgegooide top 10-grid, maar het duurde niet lang hij het commando overnam en naar een onbedreigde overwinning reed. Voor plek twee werd het een stevige strijd tussen de Vlieger en Pierre-Yves de Soete, waar uiteindelijk deze laatste - bovendien kersvers papa - met de tweede plek ging lopen.
BSSC 3: Rutger Herbosch en Ronny Heyman maken de titelstrijd spannend
Ronny Heyman - Audi RS3 LMS TCR
Ronny Heyman - Audi RS3 LMS TCR
De start in de eerste wedstrijd verliep allesbehalve vlekkeloos, zeker voor Thomas Leysen. De Kempenaar werd aangetikt  en gooide dan ook al snel de handdoek in de ring. Iets verderop zag Ronny Heyman al vroeg zijn zegekansen in rook zag opgaan. Maar het gevecht voor winst bleef wel, met Rutger Herbosch als beste in zijn Hyundai, voor Seppe Verbeke in de Audi. Heyman kon uiteindelijk zonder problemen zijn derde stek veiligstellen. De tweede manche probeerde Leysen de schade wat te beperken en kon aansluiten bij Herbosch en Heyman. Tot de eerstgenoemden elkaar raakten, waarvan Heyman dankbaar profiteerde. Leysen kreeg ook nog een drive through, waardoor de Kempenaar zich met de derde plek moest tevreden stellen. Heyman won de rit, al zag hij Verbeke nog tot op vijf seconden naderen. De titelstrijd op Circuit Zolder wordt dus best nog spannend.
BSSC 2: Gilles Philippaerts en Simon Heck verdelen de winst
Simon Heck - Toyota GR86
Simon Heck - Toyota GR86
Bij de Toyota's noteerden we het wederoptreden van Simon Heck, maar tijdens de eerste wedstrijd viel zijn dominant vertoon in het water. De Duitstalige Belg moest in eerste instantie Gilles Philippaerts afhouden, wat hem aanvankelijk ook lukte. Tot hij in de beruchte Dipper een fout maakte waarna de Viraco-piloot richting winst kon rijden. Uiteindelijk zat er voor Heck zelfs geen tweede plaats in, want Kevin Tierens maakte hem die in de slotronde nog afhandig. Race twee wilde Heck revanche nemen en deed dat ook, ook al was het niet met de gebruikelijke dominantie. Vooral Tierens was een gesel, eens Philippaerts in de openingsfase was weggevallen. Beiden vochten een verbeten duel uit, maar Heck bleef Tierens voor. Op een halve tel eindigde Kenny Liebert als derde.
BSSC 1: Rune Bobbaers al kampioen 
Rune Bobbaers - Mazda MX-5
Rune Bobbaers - Mazda MX-5
Slechts drie Mazda MX-5's is te mager voor deze mooie klasse, maar niettemin genoeg voor een interessante race. Thor Tulloh pakte het de eerste ronden stevig aan, totdat een fout de Japanner terugsloeg en zo Rune Bobbaers tot koploper promoveerde. De Arnage Competition-piloot breidde zijn voorsprong stelselmatig uit om zonder problemen een nieuwe overwinning binnen te rijven. Tulloh moest tevreden zijn met plek twee, terwijl Nick Debeck als derde over de meet kwam. Ook in de tweede wedstrijd was Tulloh vrij dreigend,  al kon hij nog steeds geen vuist maken tegen Bobbaers. Uiteindelijk viel de immer vriendelijke Japanner uit na een fout in The Dipper halfweg de race. Hiermee is de jonge Bobbaers al vrij zeker van de titel in de klasse.

Het wordt nu aftellen naar de finale op het virtuele Circuit Zolder, op 7 december.

Foto's: Simon HeckDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Belcar Sprint op vrijdag 20 oktober 2023.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons