van der Horst

Bathurst: Yann Ehrlacher topt vrije oefenrit 2

Yann Ehrlacher - Lynk&Co Cyan Racing
Yann Ehrlacher - Lynk&Co Cyan Racing
De deelnemers aan de Kumho TCR World Tour zijn geland bovenop Mount Panorama, decor voor het tweede Australische TCR-luik alvorens een week later in Macau de finale te betwisten. Circuitkennis is in dit simulatortijdperk niet langer doorslaggevend. Dat bleek nog maar eens uit de uitslag van de tweede vrije oefensessie op de roemruchte, 6.213km lange tobogan in Bathurst waar nieuwkomer Yann Ehrlacher (Cyan Racing) vrijdag zowaar de snelste tijd op de klokken zette na door motorproblemen free practice 1 te hebben gemist.
Frédéric Vervisch - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS TCR
Frédéric Vervisch - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS TCR
Van de negen deelnemers aan de Kumho TCR World Tour hadden voor de start van deze meeting enkel beide Comtoyou Audi-rijders Rob Huff en Frédéric Vervisch reeds kennis gemaakt met de veelbesproken omloop waarvan de uitdagingen nog het best met deze van de Nordschleife te vergelijken zijn. Dat weerhield er nieuwkomer Santiago Urrutia niet van om in FP1 de tweede tijd neer te zetten achter Honda-rijder Tony D'Alberto. Ook Nestor Girolami (Honda) en Ma Qing Hua (Lynk&Co) prijkten toen als Bathurst-rookies in de top 10. 

Cyan-teamgenoot Ehrlacher, na Sydney teruggevallen naar de derde plaats op 21, resp. 20 punten van kampioenschapsleider Norbert Michelisz (BRC Hyundai) en Rob Huff (Comtoyou Racing Audi), deed in FP2 nog beter door de sessie als snelste af te sluiten, voor die zelfde D'Alberto, Girolami, Urrutia en Frédéric Vervisch, vijfde op 0.789" van de Fransman. Huff en Michelisz vinden we op P12 en P13 terug.
Ehrlacher, wiens motor tussen beide sessies diende gewisseld, wordt hoe dan ook vijf plaatsen op de grid voor race 1 teruggezet. Ook Huff (één plaats) en Björk (drie plaatsen) worden op die zelfde grid achteruit gezet wegens contacten met Norbert Michelisz in het tweede Sydney-treffen.

In tegenstelling tot de meetings in Zuid-Amerika bleek de eerste clash met de deelnemers aan TCR Australia qua animo een schot in de roos. Races op Mount Panorama zijn sowieso al een waar kijkstuk en de tweede afspraak van de World Tour-rijders met hun Australische collega's lijkt dan ook veelbelovend.

Het format is identiek als in Sydney met qualifying en Race 1 op zaterdag en twee wedstrijden op zondag. Wie live getuige wil zijn van het spektakel kan terecht op het You Tube-kanaal of http://www.tcr-series.tv. maar moet hiervoor en/of een nachtje doortrekken of extreem vroeg uit de veren.

Uitslag FP2

Timing (Brussel,CET):
Zaterdag 11/11:
Q1/Q2: 02.35u (vrijdagnacht)
Race 1: 06.15u (zaterdagochtend)

Zondag 12/11:
Race 2: 02.50u (zaterdagnacht)
Race 3: 06.10 (zondagochtend)

Kampioenschap Rijders:
1 - Norbert Michelisz 327p
2 - Rob Huff 326 (-1)
3 - Yann Ehrlacher 306 (-21)
4 - Mikel Azcona 289 (-38)
5 - Frédéric Vervisch 257 (-70)

Kampioenschap Teams: 
1 - Cyan Racing Lynk & Co 727p
2 - BRC Hyundai 626 (-101)
3 - Audi Sport Comtoyou 610 (-117)
4 - ALM Motorsport Honda 182 (-545)
5 - Comtoyou Racing 148 (-579)

Foto's: TCR Australia Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR World Tour op vrijdag 10 november 2023.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons