van der Horst

Belgian Masters: Voorbeschouwing van de organisatoren

BE Trophy 2013
BE Trophy 2013
Dit weekend volgt het verdict in de Belgian Racing Car Championship (BRCC), maar voor de titelstrijd in de BE Trophy zal de Belgian Masters, dit weekend op Circuit Zolder, niet beslissend zijn. Voor de Be Trophy volgt nog één afspraak dit jaar waar de prijzen verdeeld zullen worden.
  • Dreamdrive
Na de 8 Uur van Mettet, hebben drie teams zich in de tussenstand wat afgezonderd: Simul-Crosset-Gressens-Fumal (Colson Racing) blijven ondanks hun pech tijdens de vorige race leider met 309 punten, voor Visnovsky-Tanghe-Van Dalen (Delahaye-Racing4All – 287) en Bouvy-Jussy-Bollen (Allure Team - 281,5). Ook in de Be Trophy voorziet het reglement dat alle resultaten tellen, min één schrapresultaat. Als we dat nu al toepassen, dan komen we uit voor een totaal van 268, 243 en 241,5 punten voor diezelfde teams.
 
Opgepast, ook de puntentelling tijdens de laatste drie races kan een rol spelen in die mate dat er een verschil is tussen de eerste twee afspraken (35-31-29-27,5-26,5-26…), eigenlijk twee manches van 180 minuten dit weekend en de laatste race (70-62-58…) van maar liefst zes uur in Croix-en-Ternois op zaterdag 2 november. Er kan dus nog heel veel gebeuren, wat maakt dat het einde van het seizoen open en spannend zal zijn!
 
Uiteraard zullen alle titelpretendenten in Zolder aanwezig zijn, waar de eerste race start zaterdag om 14u05 en de tweede zondagmiddag om 12u00. De voornoemde teams gaan onderling voor het kampioenschap strijden, maar voor de dagzeges moeten ze afrekenen met onder meer de Fransen Adler-Abramzik-Henninot-Cresp (SK Racing), de Duitsers Jendrzejzyk-Jendrzejzyk (German Team/WRT) en onze landgenoten Weerts-Weerts (WRT for Fun). Ook alle andere regelmatige gasten zullen er bij zijn, waaronder Piron-Nava-Delrez-Lognard (Astur Car), Hoogaars-Quédé (Arhs/AC Motorsport), Weisshaupt-Godard-Krueger (AC Motorsport 1), Van Oppens-Thewissen-Tavernier (McDonald’s Racing), Viron-Richard (Delahaye-Rétrodor) en andere Mondron-Mondron-Liebens-Van Dalen (Kronos for Fun, buiten kampioenschap).
 
We zien het peloton van de Evo3 steeds talrijker worden, maar de Be Cox Evo2 toonden recent nog aan bij de les te zijn. Daarom moeten we in Limburg ook rekening houden met Willems-Feron-Paisse-Gérard (Leader Racing Events), de nieuwe referentie in de categorie, Bergamaschi-Caprotti (Ezio’s Friends-BD Racing) en andere Radet-Leblanc-Gary-Coste (e-Race), Jaspers-De Frahan (Jac Motors) en Pampel-Daems-Van Dijck-Costermans-Van Mechelen (European Formula Racing).
 
Een race in de race wordt uitgevochten door de diverse teams in een Be Twin. De vedette is zeker Koen Wauters met zijn broer Kris en Scott Van Hooydonk, de zoon van Mike “Jesco” en broer van Jeffrey.
 
Ook Daan De Schepper doet het in een Be Twin Evo1 van DDS Racing die het opneemt tegen onder meer de Evo1 van Vanderfeesten-Gascard-Reynens-Gascard. In ieder geval zal de strijd om de zege in deze categorie gaan tussen de teams die over een Be Twin Evo3 beschikken, onder aanvoering van De Liedekerke-Jadot-Heger (TML Racing), Dupont-Koning-Fissette-Quede (CBRS/AC Motorsport), Plunus-Jardon (Trendy Foods) en Mathelin-Thiers-Thiers-Verstraete (Kronos Guest Car), de verrassing kan komen van Lémeret-Vercammen-Coppieters (Car Pass/LRE by DRT) in een Be Twin Evo2.  

Kronos Events pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Be Trophy op donderdag 10 oktober 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Belgian Masters.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons