van der Horst

Benelux Open Races: Voorbeschouwing van de organisatoren

BE Trophy 2013
BE Trophy 2013
De Benelux Open Races, tweede afspraak van de Be Trophy 2013, hebben dit weekend plaats op het circuit van het Nederlandse Zandvoort. De deelnemers die er al sinds de openingsrace in de Bourgogne bij zijn krijgen er het gezelschap van heel wat rijders die zin hebben om de onvergelijkbare sfeer van de Be Cox wedstrijden te proeven.
Bernard André en Alexandre De Vits, oude ratten van de discipline, besloten ook terug te keren om zo eigenhandig de kwaliteiten van de Be Cox Evo3 (tweeliter benzinemotor, sequentiële versnellingsbak) aan de tand te voelen. De Luikenaars zullen zich meteen kunnen meten met de andere favorieten die over deze nieuwe versie van de Be Cox beschikken. Het potentieel van de bolide was in Dijon alvast overduidelijk.
 
Bij die tenoren verwachten we onder andere Bouvy-Bollen-Jussy-Coens (wiens wagen van Team Allure zijn opvallende groene kleur terugkrijgt), Weisshaupt-Krueger-Godart (AC Motorsport 1), Piron-Nava-Lognard-Delrez (Astur Car), Mondron-Mondron-Van Dalen-Mondron (Kronos), Bouillon-Thewissen-Van Oppens (McDo) en vooral de eerste laureaten van 2013, Simul-Crosset-Fumal-Gressens (Colson Racing) en Visnovsky-Van Dalen-Tanghe (Racing4All). Deze twee teams delen voorlopig de leiding in de tussenstand, maar zijn elk vastbesloten het voortouw te nemen, nog voor de grote afspraak van de 25 Uur.
 
Hoewel de Evo3 heel wat in zijn mars heeft en de toekomst van de discipline is, heeft ook haar voorganger nog heel wat in de pap te brokken. Dat werd in Frankrijk bewezen door Viron-Chatin-Engisch (Delahaye-Rétrodor). De regerende kampioenen zijn vast van plan dat ook op het Nederlandse duinencircuit te bewijzen, waar Laurent Richard zal worden vervangen door Pierre-Etienne Bordet. Ze kunnen rekenen op enkele getalenteerde collega’s om hetzelfde te doen. Da Palma-Jacques-Close-Rizzo (Race in Lux, lange tijd beschouwd als de referentie in Evo1, maar nu overgestapt naar de TDI-motor), Ouassini-Willems-Gérard-Feron (Leader Racing Events), de te duchten Italianen Chimentin-Marchesini-Caprotti-Cosaro (Mihc Racing) en Cappelli-Cappelli (8KS Corse Team) willen ook bewijzen wat ze kunnen, zonder de andere ambitieuze ‘anciens’ Debrus-Charlier-Baudart-Wust (e-Race) te vergeten. Dit kwartet weet voldoende wat er moet gebeuren om voorin mee te draaien en de strijd om de overwinning nog wat meer te kruiden.
 
In dezelfde categorie volgen we ook de prestaties van Alexis van de Poele – ook hij maakt zijn comeback en rijdt samen met Yves Mathy (e-Race) – en van Pieter Dubois (Mijnheer Syntix) die zijn BRCC-Porsche even inruilt om in het gezelschap van John Culliford en Naomi Schiff van de Be Cox te proeven.
 
Meer dan ooit zullen de teams in Be Twin hun steentje tot het spektakel bijdragen en de snelsten onder hun zullen zeker in het spoor van de tenoren kunnen volgen. Dan denken we in de eerste plaats aan Baudouin De Liedekerke en Alain Jadot (TML Racing), op dit ogenblik zesde in de algemene tussenstand. Zij zijn groot favoriet voor de zege in Zandvoort, maar zullen toch rekening moeten houden met de twee andere teams die over een Be Twin Evo3 beschikken: Plunus-Jardon (Trendy Foods) en Dupont-Koning-Fissette (CBRS-AC Motorsport).
 
Op het menu staan twee races van drie uur, zaterdag om 14u15 en zondag om 15u05. Een ideale timing om de deelnemers de kans te geven ten volle van de verplaatsing naar de Nederlandse Noordzeekust te genieten, zeker tijdens de gigantische barbecue die Kronos Events zaterdagavond voor de grote familie van Be Trophy heeft voorzien!
 
Stand: 1. Simul-Crosset-Fumal-Gressens (Colson Racing) en Visnovsky-Van Dalen-Tanghe (Racing4All) 66 ptn; 3. Bouvy-Jussy-Bollen-Coens (Allure Team) en Viron-Chatin-Engisch (Delahaye-Rétrodor) 56,5; 5. Piron-Nava-Lognard-Delrez (Astur Car) 52; 6. De Liedekerke-Jadot-De Liedekerke (TML Racing) 50,5; 7. Bouillon-Van Opens-Thewissen-Vervisch (McDo) 49 ; enz.

Kronos Events pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Be Trophy op donderdag 13 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Benelux Open Races.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons