van der Horst

Bédoret gaat voor titel en nieuwe ervaringen in 2020

Sébastien Bédoret - Skoda Fabia R5 EVO
Sébastien Bédoret - Skoda Fabia R5 EVO
Ei zo na ging Sébastien Bédoret met de Belgische titel aan de haal in de Condroz Rally. De ambities voor 2020 zijn dan ook duidelijk: kampioen worden. De pupil van Freddy Loix zal zeven of acht BRC-manches betwisten en ook deelnemen aan de WRC-rally's in Duitsland en Sardinië.
  • Heinz Performance
Skoda België blikt nog één keertje terug op de campagne van Bédoret in 2019. De verwachtingen zijn duidelijk gehaald. "Ik zou zelfs durven stellen dat ze die overtroffen hebben”, stelt een verheugde Catherine Van Geel, verantwoordelijke voor de public relations bij de invoerder van het Tsjechische merk. “We hadden ze opgedragen om regelmatig om de zege te strijden en ze finishten zes keer op het podium, met een eerste overwinning in de Omloop van Vlaanderen. En hoewel de nationale titel niet hun doel was, hadden ze tot de laatste klassementsproef van de laatste rally uitzicht op de titel… en bijna hadden ze die ook beet."

Sébastien Bédoret - Skoda Fabia R5 EVO
Sébastien Bédoret - Skoda Fabia R5 EVO
Het doel voor volgend jaar is dan ook duidelijk. Bédoret gaat voluit voor de titel. Hij laat wel minstens één rally vallen, maar er worden toch maar zeven resultaten op negen manches in acht genomen.

Er staan ook twee WK-manches op het programma. De protégé van Skoda mag in Duitsland, waar hij al voor de derde keer start, tonen in welke mate de kloof met de wereldtop gedicht is. In Sardinië ontdekt hij onverhard terrein. Aan die missie gaan ook nog twee voorbereidingswedstrijden vooraf.
"Meer dan ooit krijgen we de steun van Freddy Loix, die ons in zijn immense ervaring zal laten delen. In onze leerschool, die al bij aanvang van het seizoen zal beginnen, zal hij een belangrijke rol spelen. Ons enige doel op onverhard wordt het vergaren van een maximum aan ervaring, zoveel kilometers afwerken, om zo in 2021 goed voor de dag te kunnen komen", besluit de 24-jarige Belg.

Foto: RIP - Davy DegryseSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op vrijdag 13 december 2019.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons