van der Horst

Bédoret in zee met Loix en Skoda

Sébastien Bédoret - Peugeot 208 R5
Sébastien Bédoret - Peugeot 208 R5
Sébastien Bédoret werkt de rest van het Belgische Rallykampioenschap af onder de vleugels van Freddy Loix en Skoda België. Dat communiceerden ze woensdag in een gezamenlijk communiqué. Skoda nam begin dit jaar afscheid van Achiel Boxoen.
Het huwelijk tussen Boxoen en Skoda liep na een jaar al af, maar de Tsjechische constructeur liet meteen weten dat ze verder zouden gaan en hun engagement in het BRC zouden nakomen. Skoda België heeft nu met de aanduiding van vice-kampioen bij de junioren, Sébastien Bédoret meer dan woord gehouden.

Sébastien Bédoret
Sébastien Bédoret
"Na een eerste ervaring in 2017, lieten Skoda België en Freddy Loix voor het seizoen 2018 hun oog vallen op Sébastien Bedoret. Vanaf de TAC Rally zal de 22-jarige uit Donstiennes aan de start verschijnen van de resterende zeven manches van het Belgian Rally Championship, met een Skoda Fabia R5 van het Pevatec team. Thomas Walbrecq, al sinds zijn debuut plaats nemend naast de regerende vice-juniorkampioen, wordt uiteraard zijn corijder", opent het communiqué. 

Hoewel de afgelopen maanden niet alles volgens het voorziene scenario is verlopen werd onze inzet in de rallysport en de samenwerking met Freddy Loix nooit in vraag gesteld”, stelt Catherine Van Geel, communicatieverantwoordelijke bij Skoda België. “Het doel van ons project is meer dan ooit een jonge rijder te steunen en hem te helpen bij zijn ontwikkeling, vooral door de ervaring die Freddy Loix met hem kan delen. Gebaseerd op wat hij tot nu toe heeft laten zien, maar ook door zijn persoonlijkheid en zijn aanpak, is Sébastien de ideale kandidaat.

Freddy Loix
Freddy Loix
Voor Loix is de beslissing om voor Sébastien Bedoret te gaan een logische keuze. “Eerlijk? Hij stond eind 2016 al op mijn lijstje”, legt hij uit. “Maar zijn entourage en hijzelf dachten toen dat het waarschijnlijk nog te vroeg was… Sindsdien heeft hij een prachtig seizoen in R2 afgewerkt, door vorig jaar vier keer de Junior-categorie te winnen en vice-kampioen van België te worden. Hij was de enige die het Guillaume de Mévius lastig kon maken, hoewel hij over heel wat minder ervaring beschikt."

“Ik heb maar heel weinig ervaring met een auto van dit type, ik sta dan ook nog maar aan het begin van mijn leerproces", aldus Bédoret die Skoda en Loix ontzettend dankbaar is.

Foto's: Skoda Press & Sandro Delaere



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op woensdag 14 maart 2018.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons