van der Horst

Bédoret troeft zijn meester af

Sébastien Bédoret - Skoda Fabia R5
Sébastien Bédoret - Skoda Fabia R5
Sébastien Bédoret heeft de 45ste Rally van Wervik op zijn naam geschreven. Het is zijn eerste overwinning in Vlaanderen, maar nog belangrijker, de pupil van Skoda toonde helemaal klaar te zijn voor de Ypres Rally. Vincent Verschueren werd tweede na een foutje, de wederoptredende Freddy Loix eindigde mee op het podium.
Vincent Verschueren schoot als een pijl uit een boog uit de startblokken, in natte omstandigheden. Hij scoorde een twee op drie in de openingslus en zette iedereen meteen op dubbele cijfers achterstand. Sébastien Bédoret was toen al tweede. Davy Vanneste volgde gezwind bij zijn debuut met de VW Polo. 

Toen het droger werd raakten de besttijden beter verdeeld, onder meer tussen Bédoret, Freddy Loix en zelfs Kevin Demaerschalk. Bédoret sloop steeds dichter bij Verschueren terwijl Loix het podium opkroop na pech bij Davy Vanneste, maar na de middag haalde Verschueren opnieuw uit om beetje bij beetje terug uit te lopen. De zege leek binnen tot hij rond ging op de laatste proef en twintig tellen verloor.

Op die manier kon Bédoret zijn eerste overwinning in Vlaanderen vieren. Verschueren eindigde op een vijftal seconden, Freddy Loix die wellicht het achterste van zijn tong niet liet zien, eindigde als derde. Een volledig Skodapodium dus. Pieter-Jan Michiel Cracco werd vierde, ook al in een Skoda. Kevin Demaerschalk is de eerste niet-Skodarijder op plaats vijf.

Foto: Sandro Delaere



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in VAS Rally op zondag 16 juni 2019.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons