van der Horst

Begian Masters: Nabeschouwing ProSpeed Competition

De zesde en laatste manche van het Belgian Racing Car Championship bracht niet het verhoopte resultaat voor het Tongerse ProSpeed Competition. Fred Bouvy, Damien Coens en Didier Grandjean vertrokken naar Limburg voor de finale van het Belgische circuitkampioenschap als één van de vier titelkandidaten, maar een probleem met de ophanging van de Porsche 911 GT3 RS in de kleuren van RedBull-Superdry-Colen maakte een einde aan de titelambities van rijders en team. Mogelijk is daarmee een einde gekomen aan de gigantische carrière van een wagen die sinds 2002 onze nationale autosport kleurt. Met nog een nationale titel afgelopen seizoen en een onwaarschijnlijk aantal titels in diverse klassen de voorbije 11 seizoenen, een zege in de 24 Uur van Zolder en heel veel raceplezier voor een hele rits snelle rijders, mogen we hier rustig spreken van een hoofdstuk uit de Belgische autosportgeschiedenis dat mogelijk afgesloten wordt.
  • Skylimit Events
Pech in Zolder ook voor de Seat Leon Supercopa van het trio Sven Van Laere, Christoff Corten en Kris van Kelst in de kleuren van Total, Andex Rent, ASN en Premium Lease, want een probleem met de motor hield de Spaanse bolide langs de kant. Een titel van vicekampioen in de Seat Trophy en de categorie Toerisme, is de troost voor een sterk presterend trio in het eerste Toerisme avontuur van ProSpeed Competition.

Rudi Penders (ProSpeed Competition Team Principal)
“Ik ben uiteraard ontgoocheld, ontgoocheld voor de rijders, ontgoocheld voor de partners en ontgoocheld voor het team. Fred, Damien en Didier hielden zonder problemen aansluiting met de latere kampioenen, maar een technisch probleem maakte een einde aan de titelambities van onze Porsche en de zeer snelle en efficiënte bemanning. We hebben het euvel kunnen herstellen, binnen een zeer kort tijdsbestek, maar de verloren tijd was op de piste onmogelijk nog goed te maken. Het is ook jammer, want een nieuwe titel was een bijkomend sterk hoofdstuk geweest in een zeer lang verhaal van onze Porsche, onze Porsche, want de geschiedenis van deze auto is een behoorlijk hoofdstuk in de geschiedenis van ons team.”

Frédéric Bouvy (Rijder – Porsche 911 GT3 RS #4)
“Voor heel het team had ik hier liever een 11de nationale titel in een mechanisch sport behaald, dat spreekt voor zich. Nu goed, ik blijf niet stilstaan bij één feit, één momentopname, want wat we de voorbije jaren samen met ProSpeed Competition hebben beleefd is heel mooi, getuige onze titel in 2012!”

Christoff Corten (Rijder – Seat Leon Supercopa #4)
“Tja, we hebben pech gekend, pech die we eerder niet kenden. Ik ben echter iedereen hier dankbaar voor het schitterende jaar dat ik heb mogen meemaken en de ervaring die ik dankzij mijn teamgenoten en het team heb opgedaan, is onbetaalbaar!”

ProSpeed Competition pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op dinsdag 15 oktober 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Belgian Masters.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons