van der Horst

Beijing: Di Grassi wint na crash tussen Prost en Heidfeld

Start ePrix Beijing
Start ePrix Beijing
Nicolas Prost (e.DAMS) reed in Beijing gans de race op kop maar in de laatste ronde zette Nick Heidfeld (Venturi) alles op alles om voorbij de Fransman te geraken. Prost zag de Duitser langszij komen en week af van zijn lijn waarna beide wagens elkaar raakten en Heidfeld zwaar van de baan ging. Prost werd na de race verantwoordelijk gesteld voor de crash en wordt bij de volgende race in Maleisië tien plaatsen teruggezet op de grid. Lucas di Grassi profiteerde van het incident om de allereerste ePrix te winnen voor Franck Montagny (Andretti Autosport) en Daniel Abt (Audi Sport Abt). Jérôme d’Ambrosio kwam als zevende over de streep maar werd als zesde geklasseerd nadat Abt zijn derde plaats werd afgenomen wegens een te hoog energieverbruik.
  • LTF
Lucas di Grassi - Audi Sport Abt
Lucas di Grassi - Audi Sport Abt
Nicolas Prost was vanop de pole vertrokken en reed dus tot de laatste ronde aan de leiding van de eerste ePrix van Beijing maar ging dan in de fout toen Nick Heidfeld hem alsnog trachtte te passeren.  De Duitser probeerde binnendoor in te halen maar Prost week af van zijn lijn en raakte de wagen van de Duitser die de banden in vloog en over de kop ging. Ook Prost kon zijn weg niet verderzetten en zo kreeg Lucas di Grassi  op enkele tientallen meters van de finish de zege cadeau. De Braziliaan kwam over de lijn met twee seconden voorsprong op Franck Montagny. Daniel Abt die nochtans veel tijd verloor bij de pitstop pakte nog de derde plaats, maar raakte die al snel kwijt toen bleek dat hij meer energie verbruikt had dan toegelaten. De Duitser werd teruggezet naar plaats tien.

Nicolas Prost - e.dams Renault
Nicolas Prost - e.dams Renault
Zo kwam Sam Bird (Virgin Racing) alsnog op het podium terecht en werd Charles Pic (Andretti Autosport) vierde. Karun Chandhok (Mahindra Racing) lag kort voor het einde nog op de vierde plaats maar moest Bird en Pic laten passeren toen zij batterij tekenen van oververhitting toonde. De twee rijders van Dragon Racing, Jérôme d’Ambrosio en Oriol Servia finishten als zesde en zevende. Verder in de top tien vinden we Nelson Piquet Jr (China Racing), Stéphane Sarrazin (Venturi Racing) en dus Abt terug. Jaime Alguersuari (Virgin Racing) was de laatste rijder die in dezelfde ronde als de winnaar finishte en werd als elfde geklasseerd. Twee punten waren er nog voor Takuma Sato (Amlin Aguri) voor het neerzetten van de snelste wedstrijdronde.



Foto's: FIA Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule E op zaterdag 13 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Beijing (China).
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons