van der Horst

25H Fun Cup: Jochen Stevens en Laurent Vandervelde viseren vierde podium op rij

Stevens Motorsport - BMW M235i Racing
Stevens Motorsport - BMW M235i Racing
Met een wedstrijd over drie uur op het Formule 1-circuit van Spa-Francorchamps is het Belcar Endurance Championship 2019 aanbeland bij de derde manche van het seizoen. Het is de enige afspraak dit jaar in de Ardennen en voor Jochen Stevens en Laurent Vandervelde staat de leidersplaats in de klasse Belcar 5 op het spel. Het jonge duo sloot tot dusver elke race af op het ereschavot en na de zege bij de vorige wedstrijd in Zolder is het tweetal vastberaden om een vervolg te breien aan het succesverhaal.
Stevens Motorsport - BMW M235i Racing
Stevens Motorsport - BMW M235i Racing
“We hebben helaas niet kunnen testen in Spa-Francorchamps in de aanloop naar deze race”, erkent Laurent Vandervelde. “Ik heb hier bovendien nog maar één testdag kunnen afwerken met onze BMW M235i Racing Cup, dus het gaat voor mij vooral een leerweekend worden. Gelukkig lijken de weergoden regenbuien richting ons land te sturen dit weekend. Niet alleen zou dat de verschillen iets kunnen uitvlakken, bovendien reden we dit jaar reeds een race in regenachtige omstandigheden en hebben we dus wat ervaring om op verder te gaan. Het zal erop aankomen geen fouten te maken en belangrijke punten te scoren in de strijd om de titel.”

Stevens Motorsport - BMW M235i Racing
Stevens Motorsport - BMW M235i Racing
“Voor de start van het seizoen wisten we niet goed wat te verwachten, maar na drie podiums op rij én bovendien een zege bij de vorige race, denk ik dat we onze ambities moeten bijstellen en voluit op het podium moeten mikken”, lacht Jochen Stevens. “Indien we gevrijwaard blijven van pech, moeten we op ruwe snelheid kunnen wedijveren voor een ereplaats. Of we aanspraak kunnen maken op de zege, hangt vooral af van onze tegenstanders, want we moeten opboksen tegen enkele intrinsiek snellere wagens. We gaan onze huid echter duur verkopen en strijden voor wat we waard zijn!”

Ietwat atypisch, wordt de Belcar Endurance Championship-wedstrijd in Spa-Francorchamps afgewerkt op zaterdag. Om 11u30 wordt het startschot gegeven voor de race over 180 minuten in het voorprogramma van de Hankook 25 Hours VW Fun Cup, die later die dag om klokslag 16u op gang wordt gevlagd. Indien u de actie van op de eerste rij wil beleven, kan u gratis tickets downloaden via de website van Volkswagen op volgend adres: https://www.volkswagen.be/nl/25uvwfuncup.html

Persbericht Stevens MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op woensdag 10 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 25H VW Fun Cup.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons