van der Horst

25H Fun Cup: Nicolas Vandierendonck en Filip Teunkens met Bas Schouten op zegejacht

Thems Racing by EMG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
Thems Racing by EMG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
Nicolas Vandierendonck en Filip Teunkens sloten elke wedstrijd van het Belcar Endurance Championship 2019 tot dusver af op het podium, maar een gouden medaille ontbreekt vooralsnog op de erelijst van het duo. Bij de enige Belcar-wedstrijd dit jaar op Spa-Francorchamps maken de Thems Racing by EMG Motorsport-rijders van de zege in Belcar 2 meteen ook hun doel. Daarvoor krijgen ze de versterking van de Nederlander Bas Schouten, die het team uit voorzorg vervoegt nadat Nicolas Vandierendonck bij een test betrokken geraakte in een zware crash.
Thems Racing by EMG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
Thems Racing by EMG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
“We hebben dit jaar al enkele keren wat pech gekend. Geen grote dingen, maar een aaneenschakeling van feiten waardoor we telkens de zege misliepen. De snelheid zat doorgaans goed, maar om te winnen, moeten alle puzzelstukken op hun plaats vallen”, analyseert Nicolas Vandierendonck. “De wedstrijd in het voorprogramma van de 25 Hours VW Fun Cup, de enige Belcar-manche op Spa dit jaar, willen we afsluiten op dat hoogste ereschavot. Dat zou meteen ook een mooie beloning zijn voor het ganse team. Helaas is nog niet zeker of ik zelf het stuur ga kunnen nemen. Tijdens een testdag in Spa ben ik namelijk aangereden door een tragere deelnemer, waarna onze Porsche tegen hoge snelheid in de muur belandde. Daarom doen we een beroep op Bas Schouten dit weekend.”

Thems Racing by EMG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
Thems Racing by EMG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
Ook teamgenoot Filip Teunkens hunkert naar de grootste beker. “Ik heb sinds vorig jaar niet meer in Spa geracet, maar enkele weken geleden hebben we er een testdag afgewerkt. Dat was in feite ook mijn eerste ervaring in Spa met onze Porsche 911 en het gevoel zat vrijwel meteen goed. Dat is belangrijk, dus ik kijk met vertrouwen uit naar de volgende race die uitzonderlijk reeds op zaterdag wordt verreden. Bovendien versterkt Bas Schouten dit weekend onze rangen zoals Nicolas reeds aangaf. Indien Nicolas gedwongen wordt aan de kant te blijven, kan Bas invallen. Hopelijk kan hij echter zelf ook deelnemen aan de race en hebben we met Bas een extra troefkaart in handen!”

Aangezien de Belcar-wedstrijd over 180 minuten op zaterdagmiddag (11u30) gepland staat, worden de vrije trainingen en de kwalificaties reeds op vrijdag afgewerkt. Zaterdagnamiddag eigenen de racekevers uit de European VW Fun Cup zich het mooiste circuit ter wereld toe, voor een van de langste wedstrijden op onze planeet: de Hankook 25 Hours VW Fun Cup. Wie de wedstrijden in Spa wil bijwonen, kan nog steeds gratis tickets downloaden via volgende link: https://www.volkswagen.be/nl/25uvwfuncup.html

Persbericht Thems RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op woensdag 10 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 25H VW Fun Cup.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons