van der Horst

American Festival: Deldiche Racing Norma M20 FC pakt ook voor laatste race pole

Deldiche Racing - Norma M20FC
Deldiche Racing - Norma M20FC
Tim Joosen heeft Deldiche Racing voor een vijfde opeenvolgende keer de pole positie bezorgd in het Belcar Endurance Championship. Ook bij de laatste kwalificatiesessie van het seizoen bleek de potente Norma de snelste van het veld, waardoor de bolide voor elke wedstrijd dit seizoen de beste uitgangspositie versierde. Stienes Longin stuurde de Bas Koeten Racing Norma naar een tweede tijd, voor de zusterbolide van PK Carsport en de McDonald's Racing Norma.
Bas Koeten Racing - Wolf GB08
Bas Koeten Racing - Wolf GB08
Stienes Longin klokte met nog goed tien minuten te gaan de absolute snelste tijd, maar de chrono was sneller dan de normtijd van 1:32.5 en dus werd deze geschrapt. Enkele minuten voor het zwart-wit-geblokt herhaalde de NASCAR-rijder die actie en ook in de laatste ronde dook hij met enkele tienden onder de normtijd. De normtijd blijft de rijders dus parten spelen, ook in de laatste kwalificatiesessie van het seizoen.

Mext Racing - Porsche 991
Mext Racing - Porsche 991
De MExT Racing Porsche 991 pakte de pole in Belcar 1 met een vijfde chrono algemeen; de West-Vlaamse Porschisten bleven de Scuderia Monza Ferraristi voor met enkele tienden. Jean-Pierre Verhoeven en Guy Verheyen piloteerden de Speedlover Porsche naar een achtste tijd algemeen, derde in Belcar 1.VGL Racing - Saker RAPX
VGL Racing - Saker RAPX
Belcar 3 was een kolfje naar de hand voor de VGL Racing Saker RapX, de bolide van Ronald Thienpont en Luc Branckaerts had twee tiende bonus op de Hamofa BMW GTR. De BMW M235i Racing Cup van kampioen Dumarey eindigde als derde in de klasse en eerste in de M235i Cup.Comparex Racing by EMG - BMW M3 GTR
Comparex Racing by EMG - BMW M3 GTR
In Belcar 4 behaalden Steve Vanbellingen en Wiebe Wijtzes de pole, voor de Diesel-BMW van Beliën Motorsport en de Euroracing BMW; Laatstgenoemde wagen zorgde overigens na vijf minuten al voor een rode vlag. De familie Donniacuo reed met de GD Sport BMW Clubsport naar de pole in Belcar 5, voor het exemplaar van CK Mechanics (Ken Ceuppens en Wim Geeraerts) en deze van QSR Racing met Bart Van Haeren en Jimmy De Breucker aan het stuur.

--- Uitslag kwalificaties Belcar - American Festival 2016 (pdf) ---

Foto's: Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zaterdag 8 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting American Festival.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons