van der Horst

American Festival: Pole voor Russell Lamborghini!

Russell Racing by NGT - Lamborghini Huracan Supertrofeo Evo 2
Russell Racing by NGT - Lamborghini Huracan Supertrofeo Evo 2
De laatste pole positie van het Belcar Endurance Championship 2023 komt op naam van de Russell Racing Lamborghini. De rode bolide, die vanaf deze wedstrijd door NGT wordt gerund, greep in de slotminuten de pole. Eerder hadden Jan Lauryssen (Q1 Trackracing Porsche), Dylan Derdaele (Belgium Racing Porsche) en Bert Longin (PK Carsport Audi) op enkele minuten tijd bovenaan de tijdstabellen postgevat. De beste uitgangspositie dus voor de Lamborghini, met daarnaast de Porsche van man-in-vorm Jan Lauryssen, die eerder dit jaar in Spa nog naar de zege soleerde. De Audi van puntenleiders Longin/Longin/Guelinckx start vanop rij 2. Primus in toerisme was de GTE Racing Cupra TCR.
Dirkx Motorsport - Mercedes-AMG GT4
Dirkx Motorsport - Mercedes-AMG GT4
Op een opdrogende piste sneuvelden de beste rondetijden stelselmatig en zoals verwacht werd de uiteindelijke poletijd pas aan het einde van de sessie geklokt. Finaal was het Jeffrey Van Hooydonk die met een halve tel bonus de concurrentie overvleugelde. In GTB deed Cédric Wauters nog beter op de Dirkx Motorsport Mercedes-AMG. Hij bleef de G&A Racing BMW M4 GT4 van Guino Kenis en Michael 'MDK' De Keersmaecker voor met anderhalve seconde. De Hamofa Motorsport BMW M4 GT4 van de familie Verhoeven - die de titel al op zak heeft - start op P3.

GTE Racing - Cupra TCR
GTE Racing - Cupra TCR
In TA ging de pole naar de Cupra TCR, die exact één tiende minder nodig had voor een rondje Zolder dan de Bilia Emond by G&A Racing BMW M2 CS Racing van Fred Caprasse, terwijl de PK Carsport BMW M2 CS Racing (Planckaert/Lismont) op P3 volgde. VDW Motorsport (R. Van de Water/Vangeel/Beyers) start vanop pole in TB, voor de Convents BMW #50 (V. Convents/Raymakers/De Meulder) en de JJ Motorsport Bimmer van de familie Werckx.

PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
Melden we nog dat de AR Performance BMW M3 WTCC niet meer start. De wagen kwam tijdens de non qualifying practice in aanraking met de Audi, waarbij het chassis van de BMW beschadigd geraakte. Het team opteerde ervoor om een BMW M2 CS in te zetten, maar zal wel vanuit de pitlane starten. De Audi zorgde overigens ook tijdens de kwalificaties voor een incident, toen de motorkap van de gele bolide onverwacht openklapte.

De Belcar-seizoensfinale wordt morgen, zondag, op gang gevlagd om 15u25.

--- Uitslag kwalificatie Belcar American Festival (pdf) ---

Foto's: Thomas Smets & Niels Vaeck  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons