van der Horst

American Festival: Stevens Motorsport mikt op nieuwe zege

Stevens Motorsport - BMW M235i Racing
Stevens Motorsport - BMW M235i Racing
Na een ontgoochelende 24 Hours of Zolder willen Jochen Stevens, Laurent Vandervelde en Claude Bal dit weekend bij de voorlaatste manche van het Belcar Endurance Championship 2019 opnieuw aanknopen met het podium. De BMW M235i Racing Cup werd volledig hersteld en Stevens Motorsport is dan ook vastberaden om met een tweede seizoenszege zich opnieuw in de titelstrijd te knokken.
“Ons seizoensbegin liep beter dan we hadden durven hopen, maar de crash in de openingsfase van de 24 Hours of Zolder was voor het hele team een domper”, stelt Jochen Stevens nuchter. “Een drieste actie van een tegenstander dwong ons tot de opgave, bezorgde ons bovendien ook heel wat oplapwerk en gooide ons in de rangschikking van de eerste naar de vierde plaats. De wagen staat er echter terug en dat is het belangrijkste. We gaan trachten om, net zoals bij de laatste race in Zolder voor de 24 Uur, onze Belcar 5 klasse te winnen. We moeten momenteel vol in de aanval gaan als we nog enige kans willen maken in het kampioenschap, maar we beseffen maar al te goed dat we het niet meer volledig zelf in de hand hebben.”

Stevens Motorsport - BMW M235i Racing
Stevens Motorsport - BMW M235i Racing
“De teleurstelling van de 24 Hours of Zolder is doorgespoeld en nu sta ik eigenlijk te trappelen om terug op dat podium te mogen staan”, erkent Laurent Vandervelde. “Ik heb vorige week een testsessie afgewerkt met de wagen en zat meteen in het goede ritme. Het is nu een kwestie van verder te bouwen op dat gevoel en in de 125 minuten durende race een mooi resultaat te rijden. Het blijft wel afwachten wat de weergoden in petto gaan hebben, want de voorspellingen zijn voorlopig wisselvallig. Ik hou wel van racen op een natte piste, maar we zien wel hoe het uitdraait. We mikken uiteraard minimaal op het podium en krijgen dit weekend opnieuw de versterking van Claude Bal.”

Stevens Motorsport - BMW M235i Racing Cup
Stevens Motorsport - BMW M235i Racing Cup
“Bij de 24 Hours of Zolder kwam ik helaas niet aan rijden toe en dus kijk ik er echt naar uit om te kunnen racen met de BMW M235i. Ik ben er van overtuigd dat we een homogeen trio vormen en als we uit de problemen blijven, zie ik niet in waarom een podium niet mogelijk zou zijn. Ik wil Jochen en Laurent ook helpen om in de puntenstand de kloof op de leiders te dichten, maar de belangrijkste opdracht dit weekend is zonder twijfel een podiumplaats bemachtigen!”

De Belcar-wedstrijd over 125 minuten op zondag is de allerlaatste afspraak van het kampioenschap binnen de Belgische landsgrenzen en vindt plaats in de marge van de finales van het Europese Kampioenschap NASCAR. De start wordt gegeven om 12u50, terwijl een dag eerder om 15u25 de kwalificaties op het programma staan.

Persbericht Stevens Motorsport  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons