van der Horst

Assen: Russell Racing snelste in training

Russell Racing by PK Carsport - Norma M20 FC
Russell Racing by PK Carsport - Norma M20 FC
Onder een voorzichtig zonnetje bleek Russell Racing by PK Carsport snelste tijdens de vrije training in de aanloop naar de dubbele Belcar race in Assen. De Norma M20 FC van Hans Thiers, Frank Thiers en Gilles Magnus dook als enige onder de psychologische grens van 1:36 en verbeterde nadien zelfs naar een hoge 1:34. Daarmee voerde de rode bolide een Norma-kwartet aan. De Deldiche Racing Norma van Tom Boonen en de wederoptredende Sam Dejonghe was lange tijd primus, maar met enkele minuten te gaan werden zij dus naar P2 verwezen. De Totaalplan Racing Lamborghini Huracán Super Trofe van Martlé/Linthout/Wauters was beste GT.
In Belcar 2, de Porsche-klasse, was de besttijd voor de 911 van de familie Redant, terwijl de Küpper Racing BMW M3 van Petry/von Kiedrowski in Belcar 5 de snelste chrono neerszette. Belcar 6 telt in Assen slechts één wagen, de BMW 3 series van Convents/Puelings/Jerse.

Het Belcar Endurance Championship sluit vandaag de debatten op het TT Circuit n Assen, met een kwalificatie over 45 minuten die om 17u25 op gang wordt gevlagd. Morgen, zaterdag, is reeds de start van de eerste van twee races. Om 11u20 doven de lichten voor een wedstrijd van één uur.

--- Uitslag Vrije Training Belcar Assen 2020 (pdf) ---Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op vrijdag 4 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Assen DTM.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons