van der Horst

Belgium Racing-rijders strijden voor titel in Porsche Endurance Trophy Benelux

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Een wedstrijd over goed twee uur zal de beslissing brengen rond de titelstrijd in het Belcar Endurance Championship 2023 en de Porsche Endurance Trophy Benelux 2023. Belgium Racing is in beide kampioenschappen nog in de running voor de titel en is bovendien reeds zeker dat het in de rangschikking van Porsche de titel naar Lommel zal halen. De Porsche 911 GT3 Cup #98 van Koen Wauters en Jos Menten en de zusterwagen met #99 van Dylan Derdaele en Michael Cool mogen onderling uitvechten wie de titel op het palmares mag bijschrijven.
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
“Nadat we tijdens de winter de kaarten in ons team herschikten, was 2023 opnieuw een soort van leerjaar”, weet Belgium Racing teammanager Jan Gabriëls. “Niettemin koesterden we eigenlijk wel ambitie, mede ingegeven door onze met succes doorspekte geschiedenis. We kenden tot dusver een goed seizoen, met zelfs een algemene zege bij de vorige Belcar-manche. We zijn bovendien reeds zeker van de titel in de Porsche Endurance Trophy Benelux en ook voor de Belcar-titel zijn we nog niet uitgeteld, al hebben we daar de situatie niet meer zelf in de hand. Dat is vooral te danken aan de jongens die de wagens telkens in topconditie aan de start brengen.  We zullen dit weekend ons beste beentje voor zetten en strijden voor elke seconde. Het team stoomde opnieuw twee wagens klaar, zodat onze beide rijdersbezettingen een gooi kunnen doen naar de titel in de Porsche Endurance Trophy Benelux. In dat klassement leiden Dylan Derdaele en Michael Cool met 109 punten, 2 meer dan hun teamgenoten Koen Wauters en Jos Menten. Het verschil is dus klein, wat de spanning enkel ten goede komt!”

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Het Belcar Endurance Championship is in 2023 een divers kampioenschap en de vier reeds verreden manches kenden telkens een andere winnaar. “Niemand won dit seizoen al twee manches en na onze klinkende dubbelzege drie weken geleden in Oschersleben, zijn we erop gebrand om opnieuw op het hoogste schavot te mogen plaatsnemen”, vertelt Belgium Racing teameigenaar Patric Derdaele. “We treden dit weekend bij de finale van het kampioenschap in Zolder aan met onze vertrouwde twee bezettingen, die allebei vol voor de zege mogen gaan. We gaan beslist geen afwachtende houding aannemen, al beseffen we dat het moeilijk zal worden om de Belgische titel nog naar ons kamp te trekken. We gaan het volle pond geven in de hoop dat de Balance of Performance ons de mogelijkheid biedt om een vuist te maken tegen de intrinsiek snellere Audi en Lamborghini. Met de zege vorige wedstrijd en het veroveren van de Porsche-titel beschouw ik ons seizoen echter al geslaagd. Een nieuwe zege zou de kers op de taart zijn, voor iedereen in het team trouwens. In een vernieuwd Belgium Racing hebben onze jongens zeker niet het eenvoudigste seizoen achter de rug, maar het feit dat we tot dusver voor de zege konden strijden, is vooral dankzij hun harde werk.”

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Het Belgisch kampioenschap uithouding besluit zoals het in mei startte: met een wedstrijd op Circuit Zolder. De vijfde en laatste manche wordt bovendien georganiseerd in het kader van de finale van het Europese kampioenschap NASCAR, steevast een van de meest populaire afspraken op de evenementenkalender van Circuit Zolder. Op zaterdag staat er een vrije training (45 min.) gepland vanaf 11u10, terwijl om klokslag 15u00 het startsein wordt gegeven voor de kwalificaties. Op zondag doven om 15u25 voor de allerlaatste maal de groene lichten voor een wedstrijd over 125 minuten die ingepland staat als sluitstuk van het programma.

Persbericht Belgium Racing Team - Foto's: Ollivision




  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons