van der Horst

Belgium Racing tevreden na succesvol weekend met drie podiumplaatsen

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing kijkt tevreden terug op een druk weekend op Circuit Zolder. Regerend Belgisch kampioenen Dylan Derdaele en Nicolas Saelens vergrootten hun voorsprong in de tussenstand voor het BK en bovendien bekroonden de Porsches van het team het harde werk van de monteurs met drie podiumplaatsen. Een collectief sterke prestatie die het vertrouwen versterkt richting de belangrijkste afspraak van het seizoen: de 24 Hours of Zolder.
“Een programma met twee uithoudingswedstrijden van 125 minuten in één weekend beloofde een fikse uitdaging te worden voor het ganse team, maar dat doorstond de test met verve”, vertelt een tevreden teameigenaar Patric Derdaele op zondagavond. “Niet alleen scoorden we belangrijke punten, we presteerden ook sterk in de breedte. Daarmee bevestigen we de goede vorm van de voorbije races en tankt iedereen in het team vertrouwen richting de 24 Hours of Zolder.”

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Regerend kampioenen Dylan Derdaele en Nicolas Saelens eindigden tweemaal tweede en grepen daarmee zowel op zaterdag als zondag naast de zege. “Gezien de start van het seizoen, kan je eigenlijk niet ontevreden zijn met twee podiumplaatsen”, erkent Dylan Derdaele. “Op zaterdag besloten we risico’s te mijden en op zondag voorkwam een drive-through penalty dat we wonnen. Mijn felicitaties echter aan onze concurrenten, want zij hielden de druk hoog. Door sterke stints van zowel mijn teamgenoot Nicolas als ikzelf, behouden we de leiding in de tussenstand, met een aanzienlijke marge.”

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
“Dylan en Nicolas hadden zeker de snelheid in huis om te winnen, maar datzelfde kunnen we ook stellen van Koen en Kris Wauters”, vertelt Program Manager Marc Goossens. “Kris knokte zich op zondag in de eindfase nog naar het podium en streed daarbij bovendien met Dylan voor het zilver. Met zeer constante chrono’s bewijzen ze dat ze de nieuwe Porsche 911 type 992 steeds beter onder de knie krijgen. Ook op de Porsche #98 noteerden we dit weekend wederom sterke progressie, met Jan Ooms die op gebruikte banden nog bijzonder sterke chrono’s klokte. Hij is samen met teamgenoot Glenn Paenen voor mij zelfs de man van het weekend: constant en snel. Jammer dat ze gisteren een drive-through kregen wegens vermeend inhalen voor de startlijn en dat ze vandaag aangereden werden door een concurrent met een lekke band tot gevolg. Dat doet echter geenszins afbreuk aan hun prestatie en ik kijk er enorm hard naar uit om hen 24 uur lang te zien strijden in september.”

“We scoorden dit weekend geen zege, maar desondanks verlaten we Circuit Zolder toch tevreden”, stelt teamchef Jan Gabriëls. “Ik ben trots hoe het team, na een lange pauze, opnieuw als een Zwitsers uurwerk functioneerde. De monteurs leverden perfect werk, zowel voor als tijdens de race. Een zege had een mooie beloning geweest, maar soms lopen de zaken niet volledig zoals je hoopt en moet je tevreden zijn met podiumplaatsen.”

De volgende afspraak van het Belcar Endurance Championship is de 24 Hours of Zolder op 25 en 26 september, een wedstrijd die Belgium Racing reeds viermaal won. De week voordien staat de voorlaatste meeting van de Porsche Carrera Cup Benelux gepland, in het Nederlandse Assen.

Persbericht Belgium Racing Team  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons