van der Horst

Dylan Derdaele en Nicolas Saelens winnen in Hockenheim

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Begin mei wonnen Dylan Derdaele en Nicolas Saelens de opener van het Belcar Endurance Championship op Circuit Zolder en afgelopen weekend vergrootten de puntenleiders hun voorsprong met een nieuwe zege, ditmaal op de Hockenheimring in de Zuid-Duitse deelstaat Baden-Württemberg. Ook in de Nederlandse provincie Noord-Holland lachte het succes Belgium Racing toe, met verschillende ereplaatsen in de BMW M2 CS Racing Cup Benelux voor Joeri Janssens en Steven Brams.

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
“Hockenheim was voor Belgium Racing niet de meest eenvoudige afspraak van het seizoen, maar een zege maakt uiteraard veel goed”, erkent Program Manager Marc Goossens. “Dylan en Nicolas diepten hun voorsprong in de tussenstand uit met een nieuwe zege op hun Porsche 911 #99, maar voor Koen en Kris Wauters werd het een lastig weekend. De strategie klopte als een bus, maar ze misten met de Porsche 911 #97 wat tempo om echt aanspraak te kunnen maken op eremetaal. Glenn Paenen en Jan Ooms zochten op hun Porsche 911 #98 de bevestiging van hun eerste podiumplaats in Zolder twee weken eerder, maar een opeenstapeling van enkele kleine foutjes bij de pitstop, met een drive-through penalty tot gevolg, voorkwam dat zij hun kansen konden verdedigen. Ik wil echter ook de prestaties van onze jongens in Zandvoort onderstrepen, want Belgium Racing was dit weekend op twee fronten actief. Joeri Janssens en Steven Brams kwamen bijzonder sterk voor de dag in hun tweede raceweekend met de BMW M2 CS Racing. Ze pakten niet enkel ereplaatsen in hun klasse, maar beklonken het weekend bovendien met een algemene ereplaats bij de endurance op zondag!”

“Door omstandigheden miste ik de vrije training op vrijdag”, verduidelijkt Nicolas Saelens. “Hierdoor moest ik het circuit ontdekken tijdens de kwalificaties. Geen eenvoudige opdracht en ik miste vanzelfsprekend wat ritme, maar het positieve is dat ik doorheen de race het vertrouwen voelde groeien. Dylan rondde het werk op een prachtige manier af, met een tweede zege op rij!”

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
“Ik nam voor het eerst in mijn carrière de start van een race”, stelt Glenn Paenen. “Ik was uiteraard wat nerveus, maar eigenlijk verliep de start vlekkeloos. Nadien hadden we wat pech bij de pitstop, met onder andere een radiokabel die voor een communicatieprobleem zorgde en een drive-through. Over het algemeen waren onze stops niet goed genoeg en dat hebben we dit weekend duur betaald.”

“De strategie zat goed dit weekend, maar Koen en ik waren simpelweg niet snel genoeg”, erkent Kris Wauters eerlijk. “We konden niet de snelheid ontwikkelen die nodig was om op het podium te eindigen en dat is een spijtige vaststelling. Een nieuwe kans over twee weken in Spa-Francorchamps.”

Steven Brams - Joeri Janssens - Belgium Racing - BMW M2 CS Racing
Steven Brams - Joeri Janssens - Belgium Racing - BMW M2 CS Racing
“Wat een schitterend weekend”, roept Steven Brams enthousiast. “Ik eindigde als eerste in mijn klasse op zaterdag, nadat we tijdens de kwalificaties verkeerdelijk gokten op regenbanden en daardoor als laatste dienden te starten bij de eerste sprintrace en de mini-endurance. Joeri en ikzelf hebben echter enorm veel bijgeleerd dit weekend en de kers op de taart was een plaats op het algemene podium bij de afsluitende endurance-race. Het lijkt vanaf de zijlijn misschien allemaal eenvoudig, maar dat is het niet. Zandvoort was nieuw voor ons beide en is echt een geweldige piste, zeker de kombochten die toch wel een extra dimensie geven. Ik wil ook Marc Goossens bedanken die ons vanuit Hockenheim ondersteunde, dat gaf ons misschien wel vleugels.”

De volgende afspraak van het Belcar Endurance Championship is de Spa Euro Race over 2 weken, terwijl de BMW M2 CS Racing Cup Benelux begin juli in actie komt op datzelfde Spa-Francorchamps.

Persbericht Belgium Racing TeamDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit op dinsdag 25 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Hockenheim.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons