van der Horst

25H Spa: Belgium Racing mikt in Spa op nieuwe zege!

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Twee weken na de vorige afspraak in het Belcar Endurance Championship, wordt op het Formule 1-circuit in Spa de derde wedstrijd van het seizoen 2024 afgewerkt. Nadat ze vorige maand met een klinkende overwinning op Circuit Zolder de leiding in de tussenstand voor het Belgisch kampioenschap veroverden, gaan Jan Lauryssen en Dylan Derdaele in Spa met hun Belgium Racing Porsche 911 GT3 Cup op zoek naar een nieuwe triomf, een tweede zege op rij.
  • St. Paul

“Met een tweede plaats en een zege, is het bilan tot dusver positief”, analyseert Belgium Racing Team Manager Jan Gabriëls het seizoen. “De lat ligt hoog en dus mikken we dit weekend op een nieuwe overwinning. Ik denk dat we met Jan en Dylan een zeer sterk rijdersduo in onze rangen hebben, misschien wel het meest complete van de startgrid, dus het is aan hen om de verwachtingen in te lossen. Ietwat atypisch staat de wedstrijd dit weekend gepland op zaterdag, gezien we in de marge van de 25 Hours Fun Cup rijden. Die wedstrijd start zaterdag rond de klok van 17u en finisht vervolgens 25 uur later op zondag. Bijgevolg rijden wij onze wedstrijd, een manche over 125 minuten, in het voorprogramma op zaterdag en kwalificeren we ons al op vrijdag. De race is bovendien niet enkel de laatste voorbereiding op de 24 Hours of Zolder, maar vormt voor ons ook een uitgelezen kans om te testen met het oog op de 12 uursrace voor Porsche 911 in Spa in september, waar we eveneens aan de start zullen staan.”

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
“De zege in Zolder smaakte zoet”, lacht Jan Lauryssen. “Het was de perfecte manier om terug te slaan na de pech die we kenden bij de seizoensopener, toen we comfortabel op zegekoers lagen maar onze kansen op de overwinning zagen wegsmelten door een neutralisatie. Het circuit in Spa verschilt stevig van dat in Zolder, maar op Spa kunnen goede rijders vaak echt het verschil maken. Bovendien is er een stevige kans op regen, wat de wedstrijd altijd extra kan kruiden. Ik wil dit weekend in Spa samen met Dylan graag de puntjes op de i zetten!”

“Eerder dit jaar kreeg het circuit in Spa-Francorchamps een nieuwe asfaltlaag en dat blijkt een grote invloed te hebben op de gripniveau’s”, weet Dylan Derdaele. “De rondetijden die ik tot dusver gezien heb, liggen flink lager dan wat we gewend zijn. Het is dus afwachten hoe onze Porsche 911 die aanpassing verteert, maar als racepiloot kan je nooit te veel grip hebben (lacht). Ik kijk er naar uit om onze snelste chrono’s naar beneden bij te stellen, al is het inderdaad afwachten wat de weergoden voor ons in petto hebben, zoals Jan reeds aangaf. We verdedigen evenwel een voorsprong in de tussenstand en het is altijd meer comfortabel om te leiden dan te moeten achtervolgen. We voelen ons klaar als team om dit weekend opnieuw te schitteren!”

Op vrijdag 5 juli staan om 16u35 de kwalificaties gepland, terwijl de wedstrijd op zaterdag 6 juli om 10u30 op gang gevlagd wordt.

Persbericht Belgium Racing Team
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons