van der Horst

Belcar Endurance Championship halverwege, met PK Carsport dat na twee zeges de dans leidt

PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
Drie weken scheiden ons nog van de 24 Hours of Zolder en de Limburgse klassieker leidt meteen het tweede deel van het seizoen van het nationale uithoudingskampioenschap in. In de strijd om de titel is er nog niets gezegd en na drie van de zes wedstrijden vinden we vier verschillende merken in de top 4 van het kampioenschap. PK Carsport en Audi voeren het veld aan, maar Porsche, BMW en Lamborghini volgen van dichtbij. Op 13 en 14 augustus zet de 24 Hours of Zolder een zeer spannend tweede deel van het seizoen in.
  • Powercars
Alvorens de tussenstand van het kampioenschap van naderbij te bekijken, blikken we een eerste maal vooruit op de komende editie van de Limburgse uithoudingsklassieker. De race is de eerste normale editie sinds 2019, uiteraard vanwege de gekende redenen.
 
Xwift Racing - Ligier JS2 R
Xwift Racing - Ligier JS2 R
Harry Steegmans, de Algemeen Directeur van Circuit Zolder, is dan ook verheugd om de langste race van het jaar op Circuit Zolder in te leiden: “We krijgen weer een mooie editie, met een mooi startveld. Definitieve cijfers zijn er nog niet, maar een getal dat rond de ‘40’ hangt zal zeker haalbaar zijn en dat bovendien in een eerste seizoen met opnieuw enkel de GT- en toerwagens. Naast de 20 à 25 vaste deelnemers kunnen we onder meer rekenen op enkele grote teams die ons vervoegen, zoals RedAnt Racing en Xwift Racing Events, maar er zijn ook andere formaties die hun opwachting zullen maken. We gaan ook uit van een evenwichtige opdeling tussen GT- en toerwagens, met een twintigtal wagens aan iedere zijde. De komende dagen gaan we stilaan de namen lossen, al respecteren we uiteraard dat de teams graag de primeur hebben bij het voorstellen van hun formaties.

PK Carsport voor Tip Top Rent en Stevens Motorsport
 
Tip Top Rent - Porsche Cayman
Tip Top Rent - Porsche Cayman
Ondertussen heeft de Limburgse formatie PK Carsport de kaap van de 100 punten bereikt in de tussenstand van het Belcar Endurance Championship. Het team met vader en zoon Longin en Peter Guelinckx won in Spa-Francorchamps voor een tweede maal dit seizoen en heeft daardoor een voorsprong van elf punten op Tip Top Rent, waar we het trio Peters/Gulicher/De Cock achter het stuur van de Porsche Cayman vinden. De beste toerwagen, de BMW M2 CS van de familie Stevens is ondertussen derde in de tussenstand, net voor de machtige Totaalplan Racing Lamborghini van Verheyen/Wauters. De top 5 wordt vervolledigd door een trio, met Koen en Kris Wauters in de Belgium Racing Porsche 911 GT3 Cup type 992, hun teamgenoten Dylan Derdaele en Michael Cool en de broers Terclavers (TCL Motorsport BMW M2 CS), die hun auto met Lars Zaenen delen. Net achter hen vinden we dan de beste vertegenwoordiger in de TB-klasse met Simtag Racing.

Michiel Haverans
Michiel Haverans
Noteren we ook nog de mooie strijd tussen de jonge wolven in de Junior Trophy van het Belcar Endurance Championship. Daar voert Michiel Haverans (Belgium Racing) de debatten aan, een prachtige prestatie, maar de concurrentie legt zich zeker nog niet bij zijn leidersplaats neer. Brent Verheyen (Totaalplan Racing) volgt op elf punten, maar ook Arthur Peters (Tip Top Rent), Jochen Stevens (Stevens Motorsport) en Lars Zaenen (TCL Motorsport) doen zeker nog mee, net als Alexander Borgmans en Vincent Convents (Alnimax Racing en Convents Racing Team). Eveline Maes en Yana Loeman vechten onderling dan weer een duel uit om de snelste vrouw te zijn.   

Belcar SeriesDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op vrijdag 22 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons