van der Horst

Belcar Endurance Championship klaar voor boeiend 2020

Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
Het boeiende seizoen 2019 zit er nog maar pas op, maar de organisatoren van het Belcar Endurance Championship zijn nu al volop aan de slag om 2020 voor te bereiden. Het nationale uithoudingskampioenschap wordt er meer dan ooit één van lange adem, met als absolute hoogtepunt de 24 Hours of Zolder.
  • Shopa
Pientere lezers zijn bij het bekijken van de Belcar-kalender voor 2020 allicht tot de vaststelling gekomen dat er met drie meetings op Circuit Zolder en één in zowel Spa-Francorchamps als Assen één meeting minder op de Belcar-kalender staat dan in 2019. Dat gaat echter niet ten koste van het aantal raceminuten, dat helemaal hetzelfde gebleven is. Eén en ander betekent dus dat er in 2020 langere races zullen worden afgewerkt, en dat is toch waar het in een uithoudingskampioenschap om draait, of niet soms?
 
Voor we de kalender voor 2020 in detail bekijken, eerst nog meer goed nieuws: vanaf 2020 wordt het prijzengeld dat aan het eind van het seizoen wordt uitgekeerd omgezet in een algemene korting op het inschrijvingsgeld. Dat betekent dat elk team dat zich op voor het volledige seizoen inschrijft kan genieten van een aanzienlijke korting!
 
Net zoals in 2019 begint het Belcar-seizoen eind april, in het kader van de DTM-meeting op Circuit Zolder. We konden dit jaar merken dat de mogelijkheid om in het kader van dat prestigieuze weekend te racen heel wat rijders en teams heeft aangespoord om een extra inspanning te leveren en alles wijst er op dat dat ook in 2020 het geval zal zijn. Zeker omdat er nu twee races van 120 minuten op het programma zullen staan.
 
Start Belcar race Spa
Start Belcar race Spa
Eind juni volgt dan de tweede meeting, dit keer op het circuit van Spa-Francorchamps. Belcar zal er deel uitmaken van de Spa Summer Classic-weekend, een meeting met veel grommende bolides uit het roemrijke verleden van de autosport. Door voor deze meeting te kiezen, zorgen de Belcar-organisatoren er voor dat de Belcar-teams over het comfort en gebruiksgemak van de ruime Formule 1-boxen kunnen beschikken. Een niet verwaarloosbare troef, zeker omdat op de Ardense omloop een wedstrijd van 180 minuten wordt afgewerkt.
 
De race in Francorchamps vormt meteen ook een mooie generale repetitie voor het hoogtepunt van het Belcar-seizoen, de 24 Hours of Zolder. De Limburgse etmaalrace gaat voor de derde keer op rij door tijdens het 2de weekend van de maand augustus (van 6 tot 9 om precies te zijn), een datum die bij de racefans steeds meer bijval vindt. Uiteraard worden voor de 24 Uur heel wat extra wagens en deelnemers verwacht.
 
Start Belcar Assen 2019
Start Belcar Assen 2019
Na afloop van de 24 Hours krijgen de Belcar-deelnemers – even – vakantie, want begin september moet er voor een tweede keer in het kader van een DTM-weekend worden opgetreden. Dit keer gebeurt dat op de 'Cathedral of Speed', het TT Circuit van Assen. Daar worden twee races van 60 minuten afgewerkt, en afgaande op de seizoensafsluiter van 2019 zouden die kortste races van het seizoen wel eens heel wat spannende duels kunnen opleveren.
 
Belcar 2020 krijgt zijn glorieuze finale begin oktober, met een passende race over 180 minuten. Circuit Zolder vormt het decor, in het kader van het American Festival. Met bezoekjes aan de mooiste circuits van de Lage Landen en een mix van wedstrijden van lange adem en een beetje sprint belooft de editie 2020 van het Belcar Endurance Championship opnieuw tot de laatste meter boeiend te worden. We kijken er al naar uit!
 
Belcar-kalender 2020
25-26 april: DTM Zolder (2 x 120')
27-28 juni: Spa Summer Classic (180')
6-9 augustus: 24 Hours of Zolder
5-6 september: DTM Assen (2 x 60')
3-4 oktober: American Festival NASCAR (180')

Circuit ZolderSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op maandag 18 november 2019.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons