van der Horst

Belcar Endurance Championship naast circuit Zolder ook naar Spa en Oschersleben

2022 Belcar American Festival Zolder
2022 Belcar American Festival Zolder
Nadat 2022 het seizoen van het nieuwe sportieve reglement werd, met een boeiende sportieve strijd op alle fronten kiest het nationale uithoudingskampioenschap of het Belcar Endurance Championship in 2023 voor continuïteit. Het kampioenschap telt vijf meetings, met een start op eigen bodem in mei tijdens het New Race Festival, terwijl de finale vijf maanden later ook op Circuit Zolder plaatsvindt. Daartussen doen de teams en deelnemers Spa-Francorchamps en Oschersleben aan, terwijl ze eind augustus 24 uur lang zullen racen, tijdens de traditionele uithoudingsklassieker op Circuit Zolder.
  • LTF
Start Belcar Endurance Championship 2022
Start Belcar Endurance Championship 2022
2022 was inderdaad het seizoen van de omwenteling, terwijl 2023 een evolutie van 2022 wordt”, weet Algemeen Directeur van Circuit Zolder, Harry Steegmans. “Dat wil evenwel niet zeggen dat we stilstaan. We opteren in 2023 voor vijf meetings, met evenwel langere races van 180 minuten tijdens het New Race Festival en de verplaatsing naar Spa, begin juni. Daar racen we opnieuw in een weekend van de RAC Spa, van onze wedstrijdleider Pierre Delettre. Zoals op het einde van vorige eeuw en in de jaren 2000 ook het geval was, zal het gaan om een wedstrijd op zaterdagavond.”
 
24 Hours of Zolder blijft hoogtepunt seizoen
 
Gridwalk 24H Zolder 2022
Gridwalk 24H Zolder 2022
“Wat volgt is de 24 Hours of Zolder tijdens het weekend van 26 en 27 augustus en we gaan er alles aan doen om er een nog groter autosportfeest van te maken dan dit jaar al het geval was. Het spreekt voor zich dat de 24 Hours of Zolder voor ons het hoogtepunt van het seizoen vormt. De datum eind augustus sluit aan bij de traditie en is uiteraard ook het gevolg van de verschuivingen op de kalender, als gevolg van de nieuwe datum van de Grand Prix F1, nu tijdens het midden van de zomervakantie. Vervolgens mogen de teams zich eind september opmaken voor een verplaatsing naar Oschersleben. We racen daar samen met de populaire NASCAR Euro Whelen Euroseries, een kampioenschap dat dan weer midden oktober richting Limburg komt en er mee het kader van onze seizoensfinale vormt . De finale is een race van 125 minuten. Ik denk dat we daarmee een evenwichtige kalender aanbieden, op mooie circuits, tijdens sterke events en ook goed gespreid, wat maakt dat er tijd genoeg is tussen de wedstrijden om alles goed voor te bereiden.”
 
De organisatie van het Belcar Endurance Championship wenst bij deze alle deelnemers, teams en partners van het seizoen 2022 te bedanken voor hun inzet en kijkt uit naar een intensieve samenwerking in 2023!

Belcar SeriesDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op dinsdag 29 november 2022.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons