van der Horst

Belcar Endurance Championship op Spa Euro Race

VGL Racing Saker Rapx vs. Speedlover Porsche 991 GT3 Cup
VGL Racing Saker Rapx vs. Speedlover Porsche 991 GT3 Cup
Op 8 april onder een stralende lentezon kwam het Belcar Endurance Championship voor het eerst in actie. Een mooi totaal van 33 wagens stonden klaar aan de startgrid. Het beloofde een fantastisch openingsweekend te worden op Circuit Zolder. En dat was het ook. En misschien nog iets meer voor Jeffrey Van Hooydonk, Gilles Magnus en Hans Thiers die in hun Norma M20 FC met de overwinning naar huis gingen.
2018 Belcar New Race Festival
2018 Belcar New Race Festival
Belgium Racing reed een dijk van een race en was eerste niet-proto op een vierde plaats algemeen. In Belcar 3 was er geen zege voor de VGL Racing Saker RapX, maar triomfeerde het GT4-geweld. QSR Racing scoorde een eerste deugddoende zege met de prachtig bestickerde Mercedes-AMG GT4. Nog te vermelden dat de bonuspunten voor de snelste rondes in elke klasse gaan naar Tim Joosen, Stienes Longin, Fred Bouvy, Gunther Van den Hove en Jo Lammens! Nu is het aftellen naar de Spa Euro Race tijdens het eerste weekend van juni voor de volgende manche van het kampioenschap.
 
2018 Belcar New Race Festival
2018 Belcar New Race Festival
Het is een onmisbare afspraak in het begin van de zomer op het circuit van Spa-Francorchamps. Met een topaffiche vol binnen- en buitenlandse competities. Zo vindt ook de tweede manche van onze eigen Belcar Endurance Championship plaats tijdens de Spa Euro Race. Prototypes, GT’s en toerwagens zullen elkaar 3 uur lang bekampen. Maar dat is niet de enige Belcar-competitie dit jaar die hier plaatsvindt, ook tijdens de Racing Festival op 29 en 30 september ontvangt Spa-Francorchamps onze Belcar-teams.

Zaterdag op het menu
Zaterdag 2 juni, worden de kwalificaties verreden om 10:55. Gedurende 1 volledig uur hebben de piloten dan de kans om te bepalen wie er zondag vanuit de pole position vertrekt. De wedstrijd op zondag 3 juni gaat om 14:30 van start en zal 180 minuten duren! 

Persbericht Belcar Endurance ChampionshipDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op zaterdag 2 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons