van der Horst

Belcar Endurance Championship: PK Carsport wint de algemene titel voor Belgium Racing Team en Hamofa Motorsport

PK Carsport, Belcar Endurance kampioen 2023
PK Carsport, Belcar Endurance kampioen 2023
Met een heerlijke uithoudingsrace voor meer dan 10.000 toeschouwers viel afgelopen zondag het doek over de editie 2023 van het Belcar Endurance Championship, het nationale, Belgische uithoudingskampioenschap. PK Carsport is de kampioen van de regelmaat, want Bert Longin, Peter Guelinckx en Stienes Longin stonden iedere race op het podium, echter zonder zege, maar mogen zich wel opnieuw kampioen noemen, een achtste titel overigens voor Bert Longin. In de klassen GTB en TA verwelkomt de erelijst van het Belcar Endurance Championship dan weer nieuwe namen, want voor Hamofa Motorsport en GTE Racing is het de eerste nationale bekroning, daar waar JJ Motorsport, net als PK Carsport, niet aan zijn proefstuk toe is.
Harry Steegmans
Harry Steegmans
Laat mij eerst toe om alle teams, rijders, medewerkers en vrijwilligers te bedanken voor dit schitterende seizoen”, aldus Harry Steegmans, Algemeen Directeur van Circuit Zolder. “We zagen dit seizoen het gemiddeld aantal deelnemers boven de dertig uitkomen, een mooie groei, waar we terecht trots op zijn. Bovendien zagen we ook nieuwe bolides in ons kampioenschap, zoals de BMW M4 GT4, de Chevron, de BMW 330i… wat maakt dat niet alleen de kwantiteit groeit, maar ook de kwaliteit van ons nationaal kampioenschap. Wij willen op die weg doorgaan en leggen nu de laatste hand aan een kalender 2024. Zowel voor de kalender als het reglement geldt dat stabiliteit troef zal zijn. Ik ben ook blij dat ik afgelopen zondag een race heb gezien met vier merken die vooraan voor de zege streden. Lamborghini vertrok van op de polepositie, Porsche won, de Chevron kon de wedstrijd even leiden en de Audi werd kampioen… In GTB zagen we dit seizoen drie merken winnen en ook in de andere klassen was er strijd tot op de meet. Op naar 2024!

PK Carsport volgt zichzelf op
 
Bert Longin
Bert Longin
Bert Longin, achtmaal nationaal kampioen, gaf het zelf zondag al aan, de strijd om de titel bleef een thriller tot het einde. “We hebben inderdaad tot op de meet gevochten, in een kampioenschap dat me weer aan de hoogdagen van weleer doet denken. Dit kampioenschap heeft het potentieel om de komende jaren nog verder te groeien en de kwaliteit van de deelnemers stijgt ook iedere race”, aldus de achtvoudige kampioen. 

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
PK Carsport dus op één, gevolgd door Dylan Derdaele en Michael Cool met de Belgium Racing team Porsche 911 GT3 Cup, die de race in Duitsland wonnen en op drie eindigt Hamofa Motorsport met Rob en Kris Verhoeven. Zij worden in de zwarte BMW M4 GT4 ook meteen kampioen in de klasse GTB. JJ Motorsport mist voor een half punt het eindpodium, met Guido en Tom Werckx, maar het team met de nieuwe BMW 330i is wel kampioen in TB, terwijl Michiel Haverans, de Junior-kampioen, RedAnt Racing een mooie vijfde plek algemeen bezorgde.
 
GTE Racing, Billia Emond by G&A Racing, Q1 Trackracing, VDW Motorsport en Belgium Racing met Koen Wauters en Jos Menten maken de top 10 volledig.

Strijd in de klassen
 
In de klasse GTA is de titel uiteraard voor PK Carsport, voor Belgium Racing en RedAnt Racing, dat is de logica zelve.
 
Hamofa Motorsport - BMW M4 GT4
Hamofa Motorsport - BMW M4 GT4
In GTB is de eindwinst dus voor Hamofa Motorsport en zij krijgen TCL Motorsport (Kenny Terclaevers, Gary Terclaevers en Lars Zaenen) naast zich op het podium als tweede, terwijl BMS Motorsport (Filip Baelus, Nick van Pelt en Raf van Belle) als derde aantikken. De drie teams doen het met een BMW M4 GT4. 


GTE Racing - Cupra TCR
GTE Racing - Cupra TCR
Bij de toerwagens in de klasse TA, ging de bekroning dankzij een zege in de laatste wedstrijd naar de jonge Maxim Van Den Hove, zijn vader Gunther en Wim Bradt, in de Cupra TCR van GTE Racing, met in hun zog op amper tweeënhalf punten Fred Caprasse in de Billia Emond by G&A Racing BMW M2 CS. PK Carsport, met Matisse Lismont en Junior Planckaert in een gelijkaardige BMW M2 CS was goed voor brons.
 
JJ Motorsport - BMW 330i
JJ Motorsport - BMW 330i
Tot slot wint JJ Motorsport de klasse TB met de nieuwe BMW 330i, voor VDW Motorsport met Ron Van de Water, Nico Vangeel en Edwin Beyers en het Zolderse Convents Racing Team met Vincent Convents, Steve Raymakers en Jarne De Meulder. Ook de teams op de tweede en derde plaats vertrouwden op BMW. 


Belcar Series

 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op donderdag 26 oktober 2023.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons