van der Horst

Belcar Endurance Championship slaat handen in elkaar met Porsche Motorsport

Start Porsche GT3 Cup Challenge Benelux
Start Porsche GT3 Cup Challenge Benelux
In 2018 richt Circuit Zolder een Porsche Endurance Benelux trofee in binnen het Belcar Endurance Championship. Alle deelnemende Porsches, ongeacht hun bouwjaar of klasse, komen automatisch in aanmerking om punten te scoren in deze trofee waarbij vanzelfsprekend ook een aparte prijzenpot wordt verdeeld. De promotie is in handen van het team achter de succesvolle Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, de snelste merkencup uit de Lage Landen, met de steun van... Porsche Motorsport!
MExT Racing Team - Porsche 991 Cup
MExT Racing Team - Porsche 991 Cup
Alle Porsches die in 2018 starten in het Belcar Endurance Championship komen automatisch in aanmerking om mee te dingen naar de titel in één van de vier klassementen binnen de nieuwe Porsche Endurance Benelux trofee. “We hebben een nieuw concept opgezet binnen het Belcar Endurance Championship waarbij we zeer fier zijn te mogen rekenen op de ondersteuning van Porsche Motorsport”, zegt Lucia Gallucci – Circuit Zolder.
“We hebben echter een langetermijnvisie, want de samenwerking draait om een meerjarenplan. Dat biedt vanzelfsprekend ook perspectieven voor de deelnemende teams en rijders, want een Porsche is en blijft niet alleen een enorm toegankelijke racewagen, maar ook een duurzame investering op de langere termijn.”
 
In samenwerking met Porsche Motorsport worden er wereldwijd op vijf continenten meer dan 20 kampioenschappen georganiseerd. Deze competitie biedt een brede waaier aan teameigenaars en rijders de kans om races te betwisten met Porsche binnen een goed uitgekiende structuur. Dat succesverhaal kreeg in de Benelux reeds voet aan grond via de sprintwedstrijden in het kader van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, maar vanaf 2018 moeten ook de adepten van de uithoudingsracerij hun gading vinden.

Circuit Zolder
Circuit Zolder
“Met de oprichting van de Porsche Endurance Benelux trofee zetten we een nieuwe belangrijke stap richting een duidelijk carrière-pad voor zowel de doorwinterde gentlemen-rijder als de jonge wolf die de racerij ontdekt”, vertelt Severine Ulenaers – Series Manager. “De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux heeft zich de voorbije seizoenen verankerd in de internationale autosport en vormt de bovenkant van de autosportpiramide in de Benelux. We hebben een visie ontwikkeld waarin we een structuur voor ogen hebben die mensen toelaat te groeien in hun autosportcarrière. Met de oprichting van de Petrolhead Days vorig jaar bieden we alleszins een gesmaakt concept aan eigenaars van snelle wagens die hun eerste stappen op het circuit willen zetten en dat trackday-concept vormt dan ook het fundament van onze visie. Een mooi voorbeeld daarvan is Filip Teunkens, die gebeten werd door de racemicrobe tijdens een van de Petrolhead Days en vervolgens eind vorig jaar op het podium eindigde in het Belcar Endurance Championship.”
 
“Ik ben een Porsche-liefhebber in hart en nieren en had een twintigtal jaren ervaring met karting alvorens ik besloot eens te proeven van een track day”, vertelt Filip Teunkens. “Dat beviel me dermate goed dat ik besloot om de opgedane ervaring aan te wenden voor een eerste wedstrijd in het Belcar Endurance Championship, een race waar we meteen op het podium eindigden. Dat smaakt naar meer, temeer daar de Porsche 911 GT3 voor mij de ultieme racewagen is. Mijn droom is dan ook door te stoten naar de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, want sprintwedstrijden liggen mij gezien mijn kartingverleden.”
 
Petrolhead Thursday
Petrolhead Thursday
“De stap tussen de Petrolhead Days en de sprint-competitie in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux is echter vrij groot”, beseft Severine Ulenaers. “Daaraan willen we met de oprichting van de Porsche Endurance Benelux trofee verhelpen. Die trofee positioneert zich precies tussen de twee concepten en biedt een interessante mogelijkheid aan zij die met een gedegen strijdwapen als een Porsche willen deelnemen aan langere wedstrijden en daarbij in een snel tempo heel wat ervaring willen opdoen. Bovendien hebben de resultaten in het Belcar Endurance Championship de voorbije jaren aangetoond dat een Porsche 911 GT3 Cup een uitmuntende bolide is in de titelstrijd.”
 
“Besef daarnaast dat we bij de Porsche Endurance Benelux trofee mogen rekenen op de steun van Porsche Motorsport en Michelin en het is vrij snel duidelijk we een zeer interessant pakket aanbieden naar zowel rijders als eigenaars van wagens. Tijdens de meetings zorgen we vanuit de organisatie voor een uitstekend kader met ondersteuning voor de deelnemers ter plaatse en natuurlijk voorzien we ook een aparte prijzenpot. Gekeken naar het globale verhaal, kan ik gerust stellen dat we een zéér interessant en bovenal toegankelijk totaalconcept kunnen aanbieden voor iedereen die overweegt te gaan racen met Porsche.”

Circuit Zolder Press

Foto's: Georges De Coster, Circuit Zolder, Marnik Mouchaers & Ronald Janssens



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op maandag 26 maart 2018.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons