van der Horst

Belcar Endurance Championship trekt richting Magny Cours voor de tweede race van het seizoen

Belcar Endurance Championship 2022
Belcar Endurance Championship 2022
Nu het seizoen goed en wel op gang is gekomen, trekt het Belcar Endurance Championship naar het buitenland. De periode van de gezondheidscrisis maakte het wat moeilijker, maar buitenlandse verplaatsingen zijn nu weer, en dan zonder enige beperking, mogelijk. Plaats van afspraak is het circuit van Magny-Cours, waar tussen 1991 en 2008 de Franse Grand Prix F1 werd verreden en waar de teams op pinkstermaandag een race van drie uur afwerken.
  • Skylimit Events
QSR Racing - BMW 325i
QSR Racing - BMW 325i
De deelnemers een afwisselend programma aanbieden was ons uitgangspunt met deze eerste van twee buitenlandse verplaatsingen”, vertelt Harry Steegmans, Algemeen Directeur van Circuit Zolder. “Dit seizoen staan er op die manier vier circuits voor zes wedstrijden op het programma, met drie verschillende racelengtes en dat maakt van onze kalender 2022 denk ik, een mooie uitdaging. We stellen echter vast dat voor deze tweede wedstrijd, over de landsgrenzen, we minder auto’s hebben dan bij de start van het seizoen op Circuit Zolder. Voor de volgende race in Spa-Francorchamps zullen het er weer meer zijn, wat er toch op wijst dat sommige teams vooral regionaal georiënteerd zijn, wat uiteraard geen probleem hoeft te zijn, maar wij dienen daar wel rekening mee te houden. Anderzijds, het startveld biedt kwaliteit met een stevige strijd in GTA tussen de drie protagonisten, Porsche, Audi en Lamborghini, terwijl in TA ook voor de zege zal gevochten worden. We moedigen de mensen uit GTB en TB zeker aan om weer massaal naar Spa-Francorchamps te komen voor de derde race, want de eerste afspraak in Zolder heeft bewezen dat op alle vlakken de strijd intens kan zijn. Ik bedank Tip Top Rent, QSR Racing en VDW Motorsport dan ook voor hun deelname aan de race in Frankrijk.”  

Michiel Haverans - Belgium Racing
Michiel Haverans - Belgium Racing
De 18 teams die de verplaatsing naar Frankrijk maken, wacht een stevige opdracht op het uitdagende Franse circuit, waar de weergoden bovendien een rol van betekenis kunnen spelen. Vooraan hebben we ongeveer dezelfde spelers als in Zolder, maar de revelatie van de seizoensopener, Michiel Haverans krijgt nu het gezelschap van niemand minder dan 13-vourdig Le Mans-starter en zesvoudig winnaar van de 24 uur van Zolder, Marc Goossens en dat uiteraard aan het stuur van de Porsche 991 GT3 Cup.
 
“Ik kan gerust stellen dat Michiel bij de eerste manche in Zolder eigenlijk vriend en vijand heeft verrast”, vertelt Marc Goossens. “Michiel slaagde met brio voor zijn ingangsexamen en dus kijken we uiteraard naar hoe we verder kunnen bouwen aan zijn ontwikkeling als racepiloot. Het is belangrijk dat hij dit jaar de kneepjes van het vak leert. Ik denk dan aan het vermijden van problemen en schade, het indelen van een wedstrijd, de startprocedure met specifiek de rollende start die men in Belcar hanteert en het afwerken van pitstops. Ik ken Michiel al sinds zijn jonge jaren en ik weet waartoe hij in staat is. Nu hij bij de opener in Zolder een solide basis heeft gelegd, kunnen we een versnelling hoger schakelen.”

Alnimax Racing - BMW M2 CS Racing
Alnimax Racing - BMW M2 CS Racing
In GTA zal PK Carsport zijn leidersplaats dus moeten verdedigen tegen een erg sterk trio van Belgium Racing, daar waar Russell Racing by NGT, Totaalplan Racing en Q1 TrackRacing op revanche zullen uit zijn, na de mindere start in Zolder. Speedlover en RUSH Competition by Speedlover zullen dan weer de rol van outsider spelen. In TA belooft de strijd ook stevig te worden, met vijf teams die allemaal strijden met BMW: Alnimax Racing, Hamofa Motorsport, PK Carsport, TCL Motorsport en Stevens Motorsport.
 
Het weekend start op zondag met de vrije trainingen en kwalificaties en de race vindt op pinkstermaandag plaats, met start om 10u10 en finish om 13u10. Een samenvatting van deze wedstrijd zal de week nadien te zien zijn op Play Sports Open. 

Belcar Series
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op donderdag 2 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Magny-Cours Cups.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons