van der Horst

Superprix: Nabeschouwing Yokohama Racing Team

Dit weekend stond te Circuit Zolder de derde wedstrijd van het Belcar Endurance Championship op het menu. Voor het Yokohama Racing Team betekende deze race het debuut van de nagelnieuwe Ford Mustang V8. Olivier Hermans, Chris Van Woensel en Tom Boonen verschenen aan de start van de race ter voorbereiding van de 24 Hours of Zolder. Het doel was om met de nieuwe bolide zoveel mogelijk data te verzamelen met het oog op de verdere ontwikkeling van de wagen.
“Ik ben enorm blij na deze eerste wedstrijd”, vertelt Olivier Hermans. Het is voor mij persoonlijk een positief verhaal gebleken en ik ben tevreden dat we de stap gezet hebben om met deze Ford Mustang deel te nemen. We hebben zeer veel data verzameld en op verschillende vlakken kennis opgebouwd. Tijdens de wedstrijd zelf stonden we regelmatig stil voor de box, maar dat was gepland. We wilden namelijk op regelmatige tijdstippen controles doen van de wagen.”
 
“We zijn tijdens het weekend op problemen gestoten die we niet hadden voorzien, maar langs de andere kant zijn we gespaard gebleven van problemen die we wel verwacht hadden”, lacht Tom Boonen. “Het is vooral de hitte die ons parten heeft gespeeld, dus dat is een punt waarop we gaan werken. Uiteindelijk haalden we de finish niet door een probleem met het differentieel op slechts twintig minuten van het einde. Dat is wel een beetje jammer en op het ogenblik zelf ben je wat ontgoocheld, maar het is ook geen ramp in deze fase van de ontwikkeling.”
 
“Het differentieel ging stuk, maar we gingen dit specifieke onderdeel in geen geval tijdens de 24 Hours of Zolder gebruiken”, zegt Chris Van Woensel. “Meer zelfs, dit element is regelrecht overgedragen van de vorige Ford Mustang, die er het volledige seizoen mee heeft gereden. Het baart ons dus niet echt zorgen. Als je kijkt wat we presteerden, dan ben ik een tevreden man. De chrono’s waren beter dan we verwacht hadden, de auto reageerde op de baan zoals gepland en dat terwijl we heel veel standaard onderdelen gebruikt hebben.”
 
De volgende wedstrijd is de 24 Hours of Zolder op 19 en 20 augustus 2017.

Yokohama Racing Team pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op maandag 17 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons