van der Horst

Finaleraces: Reacties na de race

Start 2019 Belcar Finaleraces
Start 2019 Belcar Finaleraces
De Deldiche Racing Norma M20 FC van Tim Joosen, Luc De Cock en Tim Verbergt won de seizoensfinale van het Belcar Endurance Championship 2019 op het TT Circuit in Assen. Zoals steeds sprokkelde Autosport.be ook nu weer reacties aan het podium.
  • Skylimit Events
VR Racing - Ford Mustang Marc II
VR Racing - Ford Mustang Marc II
John Rasse (VR Racing Ford Mustang - 6de algemeen, 2de klasse 3) "De overwinning ging vandaag verdiend naar Jimmy De Breucker en Yannick Hoogaars. Bij de herstart waren mijn banden te sterk afgekoeld en ik kreeg ze nadien niet meer goed op temperatuur. Het ritme was voor de rest goed en de wagen gedroeg zich ook goed, maar de Lamborghini's waren superieur in de tweede en derde sector. Mijn teamgenoot Erik (Qvick nvdr) en ikzelf zijn echter uiterst tevreden met dit podium, zeker nadat we gisteren zeer grote problemen met de set-up kenden. We hebben vannacht de afstelling volledig omgegooid en dat loonde!"

Deldiche Racing by JTB - Norma M20 FC
Deldiche Racing by JTB - Norma M20 FC
Tim Joosen (Deldiche Racing by JTB Norma M20 FC - winnaar algemeen en klasse 1) "De auto was simpelweg fantastisch. Ik kon van bij de start een voorsprong uitbouwen, maar spinde even toen de Hamofa Motorsport BMW i8 GTR me in het gras duwde. Daarbij kon Koen De Wit me passeren, maar nog dezelfde ronde kon ik me opnieuw naar de leiding knokken. Ik pushte in de aanvangsfase iets te hard, waardoor ik last kreeg van overstuur, vermoedelijk omdat mijn banden te warm waren. Ik heb dan vier à vijf ronden minder gepusht tot het weggedrag terug goed was. Ik zag dat Krafft Racing op het einde nog de snelste ronde klokte, maar ik denk dat die chrono er vandaag bij ons ook in zat. Mijn lap time predictor gaf in de laatste chicane een 1:35.2 aan, maar toen kreeg ik enkele trage BMW's voor me, waardoor ik mijn ronde niet kon afwerken. Nu goed, dat doet er weinig toe. Door dit goede resultaat win ik de Norma Driver Trophy Benelux, waardoor ik een test met een LMP3-bolide mag afwerken. Daar kijk ik wel naar uit!"

WCB Racing Team by Leipert Motorsport - Lamborghini Huracan Super Trofeo
WCB Racing Team by Leipert Motorsport - Lamborghini Huracan Super Trofeo
Jimmy De Breucker (WCB Racing Team Lamborghini Huracan ST - 5de algemeen, winnaar klasse 3) "Een geweldige slotstint van Yannick! Hij bracht de wagen van de vierde plaats terug naar de leiding op enkele ronden tijd, echt verbluffend. Het feit dat we de titel winnen dit jaar, valt voor het overgrote deel toe te schrijven aan zijn talent en prestaties. Dit was mijn eerste seizoen met zo’n snelle wagen en dan de titel pakken alsook een derde plaats in de algemene ranking claimen, is gewoon geweldig. Voor mij was het de eerste keer dat ik in Assen reed, dus dat was wat wennen. Ik merk dat ik vooral in de snelle bochtencombinaties de wagen nog niet genoeg ken en wat tijd verloor. Mij hoor je evenwel niet klagen na een seizoen als dit..."

DVB Racing - Porsche Cayman
DVB Racing - Porsche Cayman
Sven Van Laere (Team Porsche Eindhoven - Maastricht Porsche Cayman - 13de algemeen, 5de klasse 2) "Ik had hier al een tweetal jaren niet meer gereden, dus het was even aanpassen. In 2017 reed ik hier nog in de Clio Cup, een weekend waarin ik eveneens tot kampioen gekroond werd. Vandaag hadden we wat pech met de strategie. We pitten net één ronde voor de safety car en daarmee verloren we natuurlijk tijd. Winnen had vandaag echter niet mogelijk geweest, daarvoor waren we niet rap genoeg. De snelste heeft gewonnen vandaag."

Stevens Motorsport - BMW M235i Racing
Stevens Motorsport - BMW M235i Racing
Jochen Stevens (Stevens Motorsport BMW M235i Racing - 18de algemeen, 2de klasse 5). "Dit voelt als een overwinning. We eindigen als beste BMW M235i Racing Cup. De BMW van Küpper Racing, die vandaag het pleit won, was simpelweg een klasse te sterk voor ons qua intrinsieke snelheid. We hebben dus onze strategie toegespitst op de wagens in onze snelheidsklasse en zijn dan ook tevreden dat we ons eerste seizoen in het Belcar Endurance Championship op het podium afsluiten."

Belgium Racing - Lamborghini Huracan Supertrofeo
Belgium Racing - Lamborghini Huracan Supertrofeo
Nicolas Saelens (Belgium Racing Lamborghini Huracan ST - 8ste algemeen, 4de klasse 3) "We rijden veruit de snelste chrono vandaag, maar hebben veel tijd verloren met een slecht getimede pitstop. We hebben namelijk een extra pitstop moeten afwerken omdat een van onze stops te kort was. Daarme verloren we heel wat plaatsen en was het simpelweg niet meer mogelijk om de zege te viseren. Op het einde maande het team me aan om het rustig aan te doen, met het oog op het veiligstellen van onze titel. Dat was dan ook de belangrijkste opdracht vandaag: het veroveren van de algemene Belcar-titel met onze Lamborghini Huracan Super Trofeo. Ik ben enorm tevreden dat we dit jaar in die opdracht geslaagd zijn, al hadden we zeker niet de snelste wagen. We offerden bovendien in de 24 Hours of Zolder ons klassement in de Belcar 3-klasse op door te kiezen voor een Porsche in die race. Als je dan aan het einde met de algemene kroon aan de haal gaat, denk ik dat je dit als een geslaagd seizoen mag omschrijven."

Deldiche Racing by JTB - Norma M20 FC
Deldiche Racing by JTB - Norma M20 FC
Tom Boonen (Deldiche Racing Norma M20 FC - DNF) "Ongelooflijk wat Kenneth Heyer uitstak! Ik stuurde mijn auto naast hem bij de Meeuwenmeerbocht, maar hij stuurde plots in waardoor we samen in de bandenmuur knalden. Dit had veel slechter kunnen aflopen, want zijn Mercedes eindigde bovenop mijn Norma M20 FC. De wagen raakte mijn hoofd net niet, ik heb geluk gehad dat ik er zonder kleerscheuren vanaf kom."

Foto's: Racingpixels & Geert FranquetDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op maandag 21 oktober 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Finaleraces.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons