van der Horst

Belcar Historic Cup: LM Racing richting Nürburgring voor spannende titelstrijd

LM Racing
LM Racing
Komend weekend worden op de Nürburgring de laatste twee races verreden voor de Belcar Historic Cup ‘powered by St. Paul’. Voor LM Racing een belangrijke afspraak. Zeker voor Luc Moortgat die nog in strijd is voor de Belgische titel in platform 3 voor wagens met een bouwjaar tussen 1982 en 1990. Ilaria Stalliviere is nu reeds zeker van de vice-Belgische titel in platform 4 (1991-2000) en is kampioen in de klasse 4D (1601cc-2000cc). Er hangt spanning in de lucht binnen LM Racing voor Luc Moortgat. De Metalon rijder is met nog twee races te gaan nog in volle strijd voor de Belgische titel in platform 3 voor GT’s en Toerisme met een bouwjaar tussen 1982 en 1990.
  • Skylimit Events
Luc Moortgat
Luc Moortgat
Er zijn in totaal vijf weekends van telkens twee races. In totaal dus tien races tijdens het seizoen 2023. Van die tien worden de acht beste resultaten weerhouden voor de eindafrekening. Luc opende het seizoen met een dubbele 0 of een brilscore in Zolder toen hij kreeg af te rekenen met een olielek aan de motor. Meteen waren zijn twee schrapresultaten reeds opgesoupeerd en moest Luc in de acht volgende races zoveel mogelijk scoren om zijn Belgische titel van 2022 te verdedigen. Hij deed het tot hiertoe met brio en van de zes verreden wedstrijden won hij er vier, werd eenmaal tweede en eenmaal derde. Dat bracht hem opnieuw tot bij de leiders van het kampioenschap.


Luc Moortgat - Porsche 964 3.8 RSR
Luc Moortgat - Porsche 964 3.8 RSR
Maar het wordt moeilijk met de BMW M3 van Guy Fastres als belangrijkste opposant. Vooral omdat ook de Corvette C4 van Luc Branckaerts een belangrijke rol kan spelen als scheidsrechter. Branckaerts heeft nog een waterkans op de titel en zal dus zijn snelle Corvette de sporen geven. Het nadeel dat Luc heeft is dat de BMW M3 van Guy Fastres in de Klasse 3D (2000-2500cc) meer kans heeft om tweemaal volle punten dan Luc Moortgat (+2501cc) in de klasse 3E waar hij moet optornen tegen de snelle Corvette. Een ding is zeker. Indien hij voor Fastres kan blijven, is de titel een feit. Indien Branckaerts de wedstrijden kan winnen en Luc Fastres net kan voorblijven, dan kan het zelfs tot een ex
Luc Moortgat - Porsche 964 3.8 RSR
Luc Moortgat - Porsche 964 3.8 RSR
aequo komen. Maar Luc heeft dan meer wedstrijden gewonnen en in deze veronderstelling wordt hij ook opnieuw kampioen. Veel zal afhangen van de eerste race van het slotweekend. Het grote voordeel voor Fastres is dat de BMW-rijder reeds scoorde in alle races en bij eventuele pech op de Nürburgring respectievelijk 34 en 30 punten liggen te wachten als huidige schrapresultaten. Dus kort samengevat moet Luc Moortgat scoren en voor de BMW blijven om een titelverlenging af te dingen.

Ilaria Stalliviere
Ilaria Stalliviere
Ilaria Stalliviere van haar kant zal een rustig weekend kennen. Zij is nu reeds zeker van de vice-titel in platform 4 voor wagens met een bouwjaar tussen 1991 en 2000. En daarenboven is ze nu reeds kampioen in de klasse 4C voor wagens met een cilinderinhoud tussen 1601cc en 2000cc. Een mooi parcours voor deze snelle amazone die als apotheose de verregende race tijdens de Spa Six Hours algemeen won en met de grootste beker naar huis mocht.
Foto's: Bravo Racing-David Noels  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons