van der Horst

New Race Festival: Snelste chrono voor Evertjan Aldersin de Belcar Historic Cup

Evertjan Alders - BMW M3
Evertjan Alders - BMW M3
Evertjan Alders lukte tijdens de kwalificatie van het New Race Festival met de BMW M3 in Bastos-look de snelste chrono (1’43”6) en pakte zodoende de algemene pole en uiteraard ook deze in platform 3. De Atrex-rijder was een kleine drie seconden sneller onderweg dan Tim Kuijl, de eerste van de familie, die aantreed met de BMW E36 325 i en de pole pakt in platform 4. Met een zesde tijd algemeen loodste Wim Kuijl de Ford Capri 2600 RS naar de pole in Platform 2 terwijl Platform 1 werd aangevoerd door Jan Van Elderen in zijn debuterende Jaguar E-Type.
  • Heinz Performance
Erik Bruynoghe  - Peugeot 205 GTi
Erik Bruynoghe - Peugeot 205 GTi
De pole van Alders was reeds een beetje voorspeld, want tijdens een donderdagse trainingsdag perste hij reeds een vlotte 1’40” uit zijn nieuwe speeltje. Na de supersnelle BMW’s van Alders en Kuijl zagen we nog een laagvlieger met de snelle Peugeot 205 GTI van Erik Bruynoghe die hierbij een knalprestatie afleverde. De ervaren Bruynoghe (1’46”5) was hierbij een fractie sneller dan de LM-Porsche van Pierre-Yves Paque en de BMW 325i van Ben Thaens.

Wim Kuijl - BMW E36 325 i
Wim Kuijl - BMW E36 325 i
Achter polesitter in platform 2, Wim Kuijl, klokte Tom Laureyns in zijn VW Golf de zesde chrono (5de in platform 3) voor de tweede LM-Porsche van Luc Moortgat die problemen had met de motorisatie, de BMW M3 van Geert Dierckx en de Ford Mustang V8 van Christophe Van Riet. Een knappe elfde chrono, en nog net onder de 1’50” was er voor de heroptredende BMW 335i ex Slaus van Michaël Rausch die hierbij de tweede tijd lukte in platform 2.

Marc Duez - Volvo 240 Turbo
Marc Duez - Volvo 240 Turbo
De pechvolgels van de dag waren ondermeer het duo Dirk Van Rompuy/Erik Qvick dat problemen kende met een afgebroken onderdeel aan de ophanging en niet verder kwam dan een dertiende chrono in platform 3 terwijl het Marc Duez nog slechter verging met een veertiende chrono in platform 3 na motorproblemen. Johannes Schouten bleef met de BMW 635 zelfs boven de minimale chrono en werd niet geklasseerd.   

VR Racing by Qvick Motors - BMW E30 M3
VR Racing by Qvick Motors - BMW E30 M3
In totaal zijn er 51 wagens op de eerste afspraak van het seizoen. De platformen 3 & 4 starten eerst, op dertig seconden gevolgd door de platformen 1 & 2. De startopstelling van de tweede race van het weekend is volgens de uitslag van de eerste race. Voor ondermeer Van Rompuy/Qvick, Duez en Schouten is er dus werk aan de winkel om zich alsnog te manifesteren in de voorste gelederen en een goede uitgangspositie te veroveren voor de start van race 2.

Foto's Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Historic Cup op zaterdag 8 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons