van der Horst

Historic GP: Russell tweemaal op pole - TotaalPlan primus bij de GT's

Russell Racing - Norma M20 FC
Russell Racing - Norma M20 FC
De Russell Racing Norma M20 FC van Hans Thiers, Frank Thiers en Jeffrey Van Hooydonk heeft de pole positie gepakt voor beide races in de marge van de Historic Grand Prix op Circuit Zolder. De TotaalPlan Racing Lamborghini Huracán Super Trofeo van Cédric Wauters en Jarno D'Hauw start voor beide wedstrijden over 125 minuten mee vanop de eerste rij. De Norma van Bert en Stienes Longin en Christoff Corten deelt rij twee telkens met de Porsche van de familie Redant. De kwalificaties werden voortijdig stilgelegd na een crash van de Porsche Cayman van Gregory en Frank Stevens in de Lucien Bianchi-bocht.
Q1 Trackracing - Porsche Cayman
Q1 Trackracing - Porsche Cayman
De gast-Porsche van Q1 Trackracing die Nicolas Vandierendonck deelt met Didier Rousseau was primus in de GTB-klasse, met een vijftiende chrono algemeen, nipt voor de gelijkaardige Red Ant Racing-bolide met Sven Van Laere, Davy Vandekerckhove en Jimmy De Breucker aan het stuur. Voor de tweede race is de startpositie omgekeerd en won de Red Ant-Cayman het pleit, voor de Q1-wagen.

VR Racing by Qvick Motors - BMW M2 CS Racing
VR Racing by Qvick Motors - BMW M2 CS Racing
Eenzelfde verhaal in de toerisme-klasse, waar de VR Racing by Qvick Motors BMW M2 CS Racing (Dirk Van Rompuy/Tom Van Rompuy/Erik Qvick/Kenzi Qvick) de allersnelste chrono op de tabellen zette, voor de BMW van Pricon Racing (Marco Petry/Jan von Kiedrowski). Kijkende naar de op één na snelste chrono's, dan was het de Pricon-BMW die het laken naar zich toe trok, voor de VR-bolide; zij starten dus race 2 vanaf de pole.

Sparx Group - Porsche Cayman
Sparx Group - Porsche Cayman
Een oliespoor uit de Belcar Historic Cup zorgde voor wat hinder bij het begin van de Belcar-kwalificaties, terwijl zoals gemeld de sessie voortijdig werd gestopt nadat de Traflux-Porsche Cayman onzacht met de bandenmuur in aanraking kwam in de Bianchi-bocht. De bandenstapels waren zwaar beschadigd, waardoor er de laatste 12 minuten niet meer herstart werd. NGT Racing, dat de technische ondersteuning van Porsche verzorgt, stelt echter alles in het werk om de wagen opnieuw rijklaar te krijgen tegen de wedstrijd later vandaag, die start om 15u35.

--- Volledige uitslag kwalificaties Belcar Historic GP Zolder (pdf) ---

Foto's: Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zaterdag 21 augustus 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Historic Grand Prix Zolder.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons