van der Horst

Belcar laureaten van de laatste twee seizoenen gevierd op Circuit Zolder

Belcar Award Ceremony 2020-2021
Belcar Award Ceremony 2020-2021
Deze donderdag vond de Belcar Award Ceremony plaats op Circuit Zolder, een speciale editie want niet alleen de laureaten van het seizoen 2021 werden gevierd maar ook die van het seizoen 2020. Dit alles omdat er de voorgaande twee jaren geen viering plaats vond wegens de toen heersende corona maatregelen.
Voorzitter Jacques Heynen
Voorzitter Jacques Heynen
Een dubbele viering dus donderdag op Circuit Zolder. Gastheer Gregory Deguelde praatte de de prijsuitreikingen in de verschillende klassen aan elkaar terwijl voorzitter Jacques Heynen het voorwoord verzorgde en directeur van het circuit Harry Steegmans als slot een licht wierp op de toekomstplannen van de omloop en het Belcar kampioenschap.

Laureaten Belcar 1 klasse 2020
Laureaten Belcar 1 klasse 2020
Jacques Heynen kwam nog eens terug op de twee moeilijke jaren die het circuit kende wegens de coronapandemie, twee jaren die het circuit goed door wist te komen. Daarop volgde de uitreiking van de prijzen voor het seizoen 2020. Toen bestond het kampioenschap nog uit zes klassen ingedeeld van Belcar 1 tot en met Belcar 6. De top drie in het algemene klassement mocht echter met de grootste bekers naar huis.

Eveline Maes
Eveline Maes
Na een pauze was het de beurt aan de laureaten van het seizoen 2021 waar er gewerkt werd met de klasses GTA, GTB, TA en TB. Naast voor de top drie uit iedere klasse was er tevens een Ladies Trophy, die naar Eveline Maes ging, voorzien en waren er junior trofeeën bij de proto’s en touring cars, die respectievelijk in handen kwamen van Brent Verheyen en Jochen Stevens. Harry Steegmans sloot de avond af met een optimistische vooruitblik op het komende seizoen, waar er verschillende merken aan de start verwacht worden.

Foto's: Niels Vaeck
 

 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belcar Endurance op vrijdag 22 april 2022.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons