van der Horst

Magny-Cours: Verheyen/Wauters schenken TotaalPlan Racing zege - Twee op twee voor Stevens Motorsport

Podium Belcar Magny-Cours 2022
Podium Belcar Magny-Cours 2022
De PK Carsport Audi R8 LMS GT2 van Bert Longin, Stienes Longin en Peter Guelinckx leek op weg om na de seizoensopener ook de tweede manche van het Belcar Endurance Championship 2022 te winnen, maar in het Franse Magny-Cours revancheerde TotaalPlan Racing zich uiteindelijk na de teleurstellende openingsmanche in Zolder. De Lamborghini Huracán die Cédric Wauters dit weekend deelde met Brent Verheyen won nadat de Audi in de eindfase de pitstraat moest opzoeken en de Belgium Racing Porsche 911 van regerend kampioen Dylan Derdaele en Michael Cool tegen een drive through aanliep en zo terugviel naar de laatste podiumtrede. Beste toerisme was wederom de Stevens Motorsport nadat de wagen achteraan het veld startte na turboperikelen.
De Audi GT2 leek opnieuw onklopbaar, maar dat was buiten de waard gerekend. Zelfs een safety car leek de PK Carsport-boys niet te kunnen deren, maar een tankstop in de absolute slotminuten vanwege een vermoed defect aan de benzinepomp deed hen terugvallen naar P2 nadat eerder al een extra passage door de pitlane nodig was vanwege een lekke band. Belgium Racing had kunnen profiteren, ware het niet dat ook de #99 een dubbele drive through kreeg en zo was het de Totaalplan Racing Lamborghini die eindelijk mocht juichen, na een meer dan puike race van Cédric Wauters en nieuwkomer Brent Verheyen. Beide youngsters kenden wat pech met de neutralisatie, maar knokten terug, bleven foutloos en zetten bovendien ook de snelste wedstrijdronde op hun naam. Peters/Gulicher bereikten de meet in hun Porsche Cayman en wonnen zo vanzelfsprekend de nog helaas steeds aan bloedarmoede lijdende GTB-klasse.

In toerisme leek Stevens Motorsport een lastig pinksterweekend af te werken, met problemen aan de turbo van hun BMW M2 CS Racing. Vader en zoon Xavier en Jochen zochten en vonden echter een oplossing en die leidde hun naar hun tweede opeenvolgende zege in de Belcar TA. TCL Motorsport (Terclavers/Terclavers/Zaenen) sloeg terug na de pech in Zolder, terwijl ook Junior Planckaert en Jurgen Van den Broeck in hun PK Carsport BMW M2 CS een podiumplaats pakten nadat ze bij de seizoensopener nog forfait dienden te geven. De zege in TB kwam op naam van de Simtag Racing BMW 3 serie (Lammens/Steegmans/Sterken) nadat de QSR BMW van Loeman/Puelings de meet niet haalde.

--- Uitslag Belcar Magny-Cours 2022 (pdf) ---

De volgende afspraak van het Belcar Endurance Championship is de Spa Euro Race, half juli.



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op maandag 6 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Magny-Cours Cups.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons