van der Horst

Masters Historic & Belcar: Voorbeschouwing Vanbellingen-Wijtzes

Het nieuwe autosportseizoen was al van start gegaan met enkele rally’s in ons land, maar nu zijn ook de teams en rijders die op circuit het beste van zichzelf geven ook weer van de partij. Steve Vanbellingen en Wiebe Wijtzes doen dat dit weekend op Circuit Zolder ter gelegenheid van de start van het Belcar seizoen 2016. Het snelle duo neemt plaats achter het stuur van de Comparex Racing by EMG Motorsport BMW M3 en zij mikken op de zege in hun klasse, de Belcar 3 en bovendien willen ze ook een plaats bovenaan in de algemene klassering.
Zondag om 14u05 is het zover, dan start het Belcar seizoen 2016. De Belcar is meer dan terug van weggeweest en kan dit seizoen uitpakken met een veld van meer dan 40 wagens en ongetwijfeld een startveld van om en bij de 65 wagens tijdens de 24 Hours of Zolder, traditioneel het hoogtepunt van het seizoen. Steve Vanbellingen is een echte ‘Belcarist’ van het eerste uur en heeft de revival dan ook aangegrepen om een mooi project op stapel te zetten.

Steve Vanbellingen: “Belcar is back en zo hoort het! Ik heb het kampioenschap inderdaad gekend in zijn gloriejaren en heb ook de moeilijke momenten meegemaakt. Maar ik ben als een van de weinigen trouw gebleven aan onder meer de 24 Hours of Zolder, ook op een moment dat er maar 20 wagens aan de start stonden. Nu zijn we weer met 40 deelnemers voor het seizoen en meer dan 60 wagens voor de klassieke 24-uursrace en dat doet me enorm plezier. Zelf heb ik er voor gekozen om trouw te blijven aan BMW, met een BMW M3 GT-R uit de stal van het zeer ervaren Limburgse team EMG Motorsport. De sfeer doet me wat aan KS Motorsport denken, familiaal, maar zeer professioneel en uiteraard ook met een sterke band met BMW. Samen met Wiebe Wijtzes starten we in de Belcar 3 om er de titel na te jagen, maar opgepast, de concurrentie is er moordend, met niet alleen de zeer snelle en ook betrouwbare BMW M235i, maar daarnaast ook andere BMW GT-R en exoten zoals Saker, Ginetta en andere KTM. Ik verzeker je, de strijd om de podiumplaatsen zal hard bevochten zijn.”

De Belcar heeft in 2016 opnieuw het statuut van Belgisch Kampioenschap Uithouding en telt vijf evenementen, waarvan vier van 125 minuten en uiteraard de 24 Hours of Zolder. Naast vier races op Circuit Zolder, is er ook één uitstap naar Spa-Francorchamps in juni.

Steves Motorsport Press  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons