van der Horst

New Race Festival: Lauryssen en Derdaele moeten vrede nemen met zilver

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing betwistte afgelopen weekend de seizoensopener van het Belcar Endurance Championship 2024 op Circuit Zolder. Jan Lauryssen en Dylan Derdaele finishten in hun Porsche 911 GT3 Cup #99 uiteindelijk op de tweede plaats, maar achteraf overheerste het gevoel dat er meer in had gezeten. Het duo had uitzicht op de zege, tot een concurrent kon profiteren van een late neutralisatie en zo de zege kon afsnoepen. Met de punten verbonden aan de tweede plaats, werd de schade echter meer dan beperkt.
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup

“Het klinkt misschien wat vreemd, maar ik ben niet echt tevreden met onze tweede plaats”, zucht Dylan Derdaele. “We kwalificeerden ons op de eerste rij, naast de intrinsiek snellere Audi R8 LMS GT2 en tijdens de eerste wedstrijdhelft moest ik niet veel toegeven op de Audi. Vervolgens gaf ik na een uur wedstrijd het stuur door aan Jan en slaagde Belgium Racing er met uitstekend pitstopwerk in om hem als leider terug de baan op te brengen. Jan weerde zich als een duivel in een wijwatervat en hield de Audi achter hem. Ook bij de laatste reeks pitstops bleven we voor de Audi, maar de Porsche #55 profiteerde van een neutralisatie om een gat van een 25-tal seconden dicht te rijden, ondanks een pitstop die bovendien nog eens 20 seconden trager was, om zo de leidersplaats te claimen.”

“Ik zag Dirk Schouten in de Porsche #55 voor mij op de baan komen en toen wist ik dat het heel lastig zou worden”, vertelt Jan Lauryssen eerlijk. “Niet enkel omdat we beiden op nieuwe banden stonden en met een identieke bolide reden, maar ook omdat er niet veel tijd meer restte en ik weet dat het lastig inhalen is in Zolder. Schouten verdedigde goed, maar ik merkte al snel dat ik een beter tempo kon ontwikkelen. In de slotronde raakte ik met twee wielen het gras, waarna de wagen begon te schuiven. Ik tikte de bandenstapels aan, waarbij de Porsche over de kop ging. Gelukkig landde hij terug op de vier wielen, kon ik de wagen terug starten en pakten we zo nog de punten van de tweede plaats. Dat was echter een zure tweede plaats, want we waren als team dit weekend collectief zeer sterk. Zonder die neutralisatie, was de zege een feit geweest, daarvan ben ik overtuigd. Maar goed, dit hoort bij de autosport en reken er maar op dat we na dit weekend nog meer geprikkeld zijn om die zege te pakken!”

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
“Een sterk weekend, met niet het verhoopte resultaat”, vat Team Manager Jan Gabriëls de meeting op Circuit Zolder samen. “Het team functioneerde goed, al zijn er uiteraard altijd verbeterpunten. We maakten het verschil in de pitstraat en daarvoor wil ik alle monteurs en ingenieurs uitdrukkelijk bedanken. Jan en Dylan bewezen dat de zege mogelijk is, zelfs al bleek o.a. tijdens de kwalificaties dat de Audi toch nog altijd een stukje sneller is en de Balance of Performance nog wat verbeterd kan worden. Ondanks dat verschil was iedereen enorm gemotiveerd om te winnen. Het is jammer dat we door omstandigheden vrede moeten nemen met de zilveren medaille, maar je voelt dat we alles in huis hebben om als team de zege terug naar Lommel te halen. De volgende meeting is opnieuw in Zolder, een uitgelezen kans dus om te revancheren en eentje beter te doen (lacht).”

De tweede Belcar Endurance-meeting wordt verreden op Circuit Zolder in de marge van de Belgian Truck Grand Prix, op 23 juni.

Persbericht Belgium Racing Team - Foto's: Ollivision
Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op woensdag 22 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons