van der Horst

Dubbelzege voor Belgium Racing in Duitsland!

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Een start op de eerste rij en een klinkende dubbelzege, het resultaat voor Belgium Racing van de uitstap van het Belcar Endurance Championship naar Oschersleben in het voormalige Oost-Duitsland. Dylan Derdaele en Michael Cool schonken Belgium Racing zijn eerste zege van het seizoen bij de traditionele buitenlandse uitstap van het Belcar Endurance Championship. Bovendien werd het duo van de Porsche 911 GT3 Cup #99 op het ereschavot geflankeerd door hun teamgenoten Koen Wauters en Jos Menten. Mission accomplished dus!
Koen Wauters - Jan Gabriëls -Michael Cool - Dylan Derdaele
Koen Wauters - Jan Gabriëls -Michael Cool - Dylan Derdaele
“Winnen is nooit eenvoudig, maar eigenlijk presteerden onze jongens al het ganse seizoen sterk”, weet Belgium Racing teameigenaar Patric Derdaele. “Dit seizoen hadden we tot dusver echter nooit het geluk aan onze zijde en dit weekend vielen alle puzzelstukjes wel op hun plaats. Dat impliceert echter niet dat de zege vanzelf kwam. Dylan Derdaele kwalificeerde onze Porsche op de eerste startrij en veroverde bij de start de leiding, tot na een tiental minuten de Audi de leidersplaats overnam. Michael Cool heeft zijn slotstint met het mes tussen de tanden aangevat met één opdracht: attack! Hij knaagde ronde na ronde aan de achterstand tot deze onder de vijf tellen kwam. Op enkele minuten van het einde dook de Audi evenwel onverwacht de pitstraat in en daarmee was het duel om de zege beslecht, maar ik ben er zeker van dat Michael ook zonder die extra stop als eerste over de meet was gereden. We toonden dit weekend dat we in het goede ritme zaten, met de beide auto’s overigens. Ik ben dan ook enorm blij met deze dubbelzege, de druk is hiermee echt wat van de ketel. Dit seizoen van het Belcar Endurance Championship kende elke wedstrijd reeds een andere winnaar en ik ben tevreden dat Belgium Racing in dat rijtje staat. We gaan nu de seizoensfinale voorbereiden die over enkele weken plaatsvindt op ons thuiscircuit, Circuit Zolder. Na de zege in Oschersleben, is ons doel in Zolder ook meteen duidelijk: het seizoen in schoonheid afsluiten!”

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
“Onze eerste zege dit seizoen, dat voelt enorm goed”, erkent teammanager Jan Gabriëls. “Het onderlijnt nog maar eens de stappen die onze monteurs gezet hebben de voorbije maanden, nadat we in de winter op organisatorisch vlak het team grondig hebben herschikt. Die zege is dus vooral ook een pluim op hun hoed. We hadden deze wedstrijd echt goed voorbereid. We waren eerder dit jaar komen testen op dit circuit en beschikten daardoor over een goede afstelling. Daarmee hebben we de basis gelegd, maar verder klopte alles ook gewoon dit weekend. We hadden zeker niet de snelste wagen, maar onze strategie zat juist, de rijders draaiden constante rondetijden en onze monteurs werkten foutloze pitstops af. We hebben de kansen gegrepen wanneer ze zich aandienden en als team getoond dat we er stonden, met beide wagens overigens. Na meer dan twee uur racen finishten onze twee Porsche op minder dan 20 seconden van elkaar. Dat spreekt boekdelen over onze collectieve sterkte. Bovendien zijn we met deze dubbelzege ook meteen zeker dat de titel in de Porsche Endurance Trophy Benelux naar ons team gaat. Bij de laatste wedstrijd in oktober zullen onze beide wagens onderling uitvechten wie met de titel aan de haal gaat.”

De afsluitende wedstrijd van het Belcar Endurance Championship vindt plaats op 15 oktober op Circuit Zolder.

Persbericht Belgium Racing - Foto's: OllivisionDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op dinsdag 26 september 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Oschersleben.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons