van der Horst

PK Carsport als fabrieksteam met Wolf GB08 en BMW M235i

Avelon Formula - Wolf GB08
Avelon Formula - Wolf GB08
Autosport.be heeft vernomen dat PK Carsport dit seizoen als officieel fabrieksteam van Wolf Racing Cars aan de start zal verschijnen van het Belcar Endurance Championship. Het team zal één Wolf GB08 inzetten, waarmee het eigenlijk op niets minder dan de titel kan mikken. Naast de CN2-prototype zullen de Hasselaren ook een BMW M235i Racing Cup onderhouden, net als vorig seizoen. Deze laatstgenoemde bolide zou ook de volledige BMW M235i Racing Cup Belgium betwisten.
  • STX Motorhomes
Avelon Formula - Wolf GB08
Avelon Formula - Wolf GB08
Een officiële reactie konden we niet krijgen, maar onze bronnen geven aan dat PK Carsport zeer dicht bij een programma als fabrieksteam staat. Het succes van de Wolf GB08 heeft ertoe geleid dat de Avelon Formula momenteel een zeer drukke agenda heeft, met naast wagens op het oude continent ook veel klanten in de Verenigde Staten en Azië. Het is dus niet onbegrijpelijk dat de Italiaanse constructeur naar een partner zoekt, een partner waarmee Wolf-fabriekspiloot Ivan Bellarosa in 2014 ei zo na de 24 Hours of Zolder won.

Avelon Formula - Wolf GB08
Avelon Formula - Wolf GB08
Wolf bevestigde eerder vanavond ook dat Heinz Performance van Anthony Kumpen en Heinz Bonnaerens de fakkel overneemt van Bas Koeten Racing en met onmiddelijke ingang de nieuwe Wolf-distributeur voor de benelux wordt. Qua piloten lijkt het ons niet onlogisch dat veelwinnaars Bert Longin en Anthony Kumpen opnieuw scheep gaan met Frank Beliën. Met de start van het Belcar seizoen over één maand, kan een officiële bevestiging van PK Carsport echter niet lang meer uitblijven...

Foto's: Marnik Mouchaers & Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op maandag 14 maart 2016.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons