van der Horst

Belcar-puntenstand na 25H VW Fun Cup

Convents - BMW 325i E90
Convents - BMW 325i E90
De derde meeting van het Belcar Endurance Championship 2019 is achter de rug en ondertussen zijn ook de tussenstanden berekend na de enige manche in Spa-Francorchamps. Wie trekt er als leider in de verschillende klassementen naar de 24 Hours of Zolder? U leest het in deze bijdrage...
Russell Racing by PK Carsport - Norma MF 20C
Russell Racing by PK Carsport - Norma MF 20C
Russell Racing by PK Carsport blijft uiteraard leider in de algemene ranking met 120 punten, maar ondanks een mindere prestatie in het CN-veld, slinkt de bonus van Hans Thiers, Frank Thiers, Jeffrey Van Hooydonk en Gilles Magnus op de naaste achtervolger met slechts één puntje. De eer van eerste achtervolger gaat naar Krafft Racing (Bert Longin/Stienes Longin/Christoff Corten), dat door de zege van P4 naar P2 springt (108). No Speed Limit-boys Fred Bouvy en Damien Coens tuimelen na hun afwezigheid in Spa van P2 naar P7 en ondanks een problematische race blijven Wim Spinoy en Kenneth Heyer (+104) op bronzen medaillekoers.

Thems Racing by EMG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
Thems Racing by EMG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
Het Belcar 1-klassement blijft bovenaan ongewijzigd, met Russel Racing (84) voor Krafft (78) en de Deldiche Racing #110 met Sam Dejonghe/Tom Boonen/Thomas Piessens (57). Weinig verrassend is de wissel van de macht in de ietwat onthoofde Belcar 2, waar Nicolas Vandierendonck, Filip Teunkens en Bas Schouten (84) de fakkel overnemen van Fred Bouvy en Damien Coens (76) - die Porsche verlaten voor Norma. De familie Redant is nog steeds derde (50), maar ex aeqo met PG Motorsport (Nipperus/Poell).

Belgium Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo
Belgium Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo
Na de klassezege in Belcar 3 nemen Dylan Derdaele en Nicolas Saelens (76) het commando weer over in dat klassement, al blijft de strijd ongemeen spannend. VR Racing volgt met Erik Qvick/Tom Van Rompuy/John Rasse op P2 (73), voor WCB Racing by Leipert Motorsport met Jimmy De Breucker en Yannick Hoogaars (69).


Veidec Silver Eagle Racing by GetSpeed - Mercedes AMG GT4
Veidec Silver Eagle Racing by GetSpeed - Mercedes AMG GT4
Over Belcar 4 kunnen we kort zijn: Wim Spinoy en Kenneth Heyer (100) tellen na drie zeges op vier races bijna dubbel zoveel punten als teamgenoten Michael Cool en Bart Van Samang (61). Oorlog is het wel in Belcar 5, waar Jochen Stevens en Laurent Vandervelde (71) ondanks een uitvalbeurt op kop blijven. QSR-rijders Johnny De Breucker, Luc Janssens en Peter Van Delm lopen iets in (57), maar moeten vooral Dave Van de Velde en Cédric Baetens naast zich dulden op P2, terwijl merkgenoten Kata Bozó, Joel Uylebroeck en Alex Cascatau op één luttel puntje volgen (56) en ook Filip Baelus, Bart en Paul Lievens en Patrick Michiels met 51 punten niet ver achter liggen.

JJ Motorsport - BMW
JJ Motorsport - BMW
De titelstrijd in Belcar 6 is eveneens spannend, waarbij Guido en Tom Werckx (77) voorlopig het pleit winnen na een dubbele zege met de JJ Motorsport BMW. Ze gaan respectievelijk Pascal Deckers, Edwin Beyers, Ron Van de Water en Nico Van Geel (73) en de Convents-youngsters Vincent Convents, Steve Raymakers en Yannick Dupont (68) vooraf.

In de Junior-ranking leidt Yannick Hoogaars (83) voor Bas Schouten (54) en Gilles Magnus (50) - die al twee nulscores liet optekenen. Kata Bozó leidt eenzaam de rangschikking bij de vrouwen, terwijl in de Norma Driver Trophy Benelux Jeffrey Van Hooydonk (30) het stokje doorgeeft aan Formule E-testrijder Sam Dejonghe (32) en Bert Longin en Tim Joosen op vinkenslag liggen op P3 (28).

--- Tussenstand Norma Driver Trophy Benelux 2019 na round 3 (pdf) ---
--- Tussenstand Belcar 2019 na 25H VW Fun Cup (pdf) ---

Foto's: Marnik Mouchaers & Niels Vaeck  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons