van der Horst

Belcar Race Day: Deldiche Racing start met podium

Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing zette het seizoen 2020 goed in. Het duo Tim Verbergt en Thomas Piessens reden in de late opener van het Belcar Endurance Championship naar een eerste podiumplaats, wat meteen ook bevestigt dat het duo in de schaduw zeker een outsider voor de titel is. Tom Boonen, Tim Joosen en Luc De Cock kenden een moeilijkere start, met een technisch euvel en een aanrijding die zorgden voor een vroegtijdig einde van de race. Het belangrijkste aspect van dit weekend was misschien wel het vlotte verloop van de meeting in een totaal respect voor de opgelegde veiligheidsmaatregelen.
  • Hamofa Performance
Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
De verrassing van de zondagse Belcar-meeting was dan weer het plotse microklimaat boven Circuit Zolder. Waar in Francorchamps de ELMS onder een blauwe hemel verreden werd, gingen in Limburg de hemelsluizen open bij het begin van de kwalificatie en bleef de piste nat tot de start om 14u30. In die race zou het Antwerpse duo Piessens-Verbergt continu mee vooraan vechten en na drie uur racen een mooie derde plaats op het eerste podium van het nationale autosportseizoen wegkapen.

Thomas Piessens: “Ik ben gelukkig met de uitslag, omdat we op het podium staan uiteraard, maar ook omdat we een vlekkeloze race afwerkten. Dit is een goede basis voor het vervolg van het seizoen. Ik ben ook gelukkig dat we in moeilijke maatschappelijke omstandigheden bewezen hebben dat autosport kan en zeker op deze manier. Ik heb in de paddock niemand gezien die geen rekening met de maatregelen hield en dat is goed voor het vervolg van onze sport.” 

Voor de andere Norma M20 FC was het een minder vlekkeloze eerste race van het seizoen. 

Tom Boonen: “De auto had van in het begin van de race een probleem met een sensor van de benzineaanvoer en als gevolg daarvan hield de Norma in en verloren we vermogen. Tim is dan ook nog eens in een race-incident betrokken geraakt en het weekend was meteen over voor ons. We gaan de bladzijde omslaan en richting Assen trekken, begin september en daar een nieuwe start nemen.”    

Deldiche Racing is nu weinig rust gegund, want volgende week racet het team alweer in Spa, hou dus uw mailbox in de gaten voor meer nieuws! 

Persbericht Deldiche RacingDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op dinsdag 11 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Belcar Race Day.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons