van der Horst

Belcar Race Day: Longin, Longin en Corten dit weekend aan de start van de eerste Belcar-race

Christoff Corten, Bert en Stienes Longin
Christoff Corten, Bert en Stienes Longin
Het Belcar Endurance Championship 2020 begint dan toch op 9 augustus. De seizoensopener op Circuit Zolder wordt een race over drie uur, waar Bert Longin, Stienes Longin en Christoff Corten met hun nieuwe Norma M20 van Krafft Racing onmiddellijk van zich willen laten spreken.
  • Hamofa Performance
Bert Longin
Bert Longin
“Eindelijk ook eens goed nieuws”, glundert Bert Longin. “Ik besef dat dit moeilijke tijden zijn, en dat niet iedereen zich zal kunnen vinden in deze beslissing, maar als alle andere sporten ondertussen opnieuw op gang worden getrokken, zie ik niet in waarom wij zouden moeten achterblijven. Ik ben er helemaal van overtuigd dat de organisatie, de teams en de rijders er alles zullen aan doen om deze seizoensopener zo veilig mogelijk te laten verlopen.”

Bert Longin aan het stuur in Dijon
Bert Longin aan het stuur in Dijon
De nieuwe Norma M20 van Krafft Racing, in een opvallend Belgisch kleedje gestoken, werd door de regerende Belcar 1-kampioenen al danig aan de tand gevoeld. “We werkten al testsessies in Dijon en Zolder af”, legt Longin sr. uit. “Bij Krafft hebben ze opnieuw schitterend werk geleverd. Met deze bolide kunnen we één en ander laten zien.”

"Hier zit ik al maanden op te wachten”, voegt Stienes Longin er aan toe. “Ik was dan ook heel ontgoocheld toen het er vorige week even op leek dat deze eerste meeting niet zou kunnen doorgaan. Gelukkig was de teleurstelling van korte duur. Over het format van het weekend (zowel kwalificaties als race van drie uur worden op zondag verreden, red.) maak ik me weinig zorgen. Het zal lastig worden, zeker in de hitte die wordt aangekondigd, maar ik ben vooral blij dat we opnieuw kunnen racen.”

Christoff Corten
Christoff Corten
“Super, super, super!”, reageerde Christoff Corten uitbundig, toen hem het heuglijke nieuws werd overgemaakt. “Of we er klaar voor zijn? Man, we zijn nog nooit zo klaar geweest! De voorbereiding op dit seizoen verliep beter dan ooit tevoren. De omstandigheden van volgende zondag zullen heel bijzonder zijn, en niet alleen omdat de race achter gesloten deuren wordt afgewerkt. De weersvoorspellingen hebben het over hete omstandigheden en bovendien heeft Circuit Zolder sinds kort een volledig nieuwe asfaltlaag. Ik vermoed dat deze eerste Belcar-race van 2020 een hele spannende bedoening wordt.”

Longin, Longin en Corten kunnen dit weekend op de sociale media uiteraard op de voet worden gevolgd, de live timing van deze eerste Belcar-race van 2020 staat online op raceresults.nu .
 
Timing Belcar Race Day
Zondag 9 augustus
10.30 – 11.30: Kwalificaties
14.30 – 17.30: Race (180’)

Longin Press
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op woensdag 5 augustus 2020.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons