van der Horst

Belcar Race Day: Tom en Guido Werckx met BMW M2 CS Racing

Het startnummer 34 van de vertrouwde BMW 325i EL Systems uit de Belcar klasse 6 verhuist naar een gloednieuwe BMW M2 CS Racing. Tom en Guido wisten vorig jaar met de BMW 325i nog de titel in de klasse binnen te halen en met de komst van deze nieuwe bolide in het aanbod van BMW Motorsport Customer Racing wagens, was de keuze voor het seizoen 2020 dan ook snel gemaakt.
Met deze nieuwe wagen wordt er aangetreden in de Belcar klasse 5.  Door de alom gekende omstandigheden tijdens het tussenseizoen kon de wagen pas midden juli in ontvangst genomen worden.  Ondertussen werden de nodige inrijkilometers en eerste testen afgewerkt.

“De wagen, die toch zowat 60% krachtiger is dan onze 325i van de voorbije seizoenen geeft onmiddellijk veel vertrouwen.  Het onderstel is afkomstig van de BMW M4 GT4 en de wegligging is dan ook één van de troeven van de wagen, net als de koppelrijke motor” vertrouwt Tom Werckx ons toe.

“De voorbereidingen voor het Belcar seizoen waren volop aan de gang tot vorige week de annulatie volgde van de Zolder Superprix.  We waren dan ook blij verrast toen woensdagnamiddag het nieuws volgde dat er nu toch geracet kan worden onder een iets wat andere vorm tijdens de Belcar Race Day.  De wedstrijd is nu over 180 minuten in plaats van de oorspronkelijke 125 minuten.  Dit geeft de piloten nog wat extra seat-time en zo kunnen we als team verder data en ervaring verzamelen met deze nieuwe wagen.   Als team hebben we al enkele wedstrijden kunnen afwerken in het buitenland de voorbije maand met de BMW’s 325i, M240i Racing en M4 GT4, maar op het thuisfront kunnen aantreden met een volledig nieuwe wagen is toch iets bijzonders” zo nog Jan Horemans van JJ Motorsport.

Het team uit Machelen zorgt zo samen met de familie Werckx voor de race-première van de BMW M2 CS Racing op belgische bodem.

Persbericht JJ MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op vrijdag 7 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Belcar Race Day.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons