van der Horst

Racing Festival: PG Motorsport erft Belcar 3-pole na diskwalificatie QSR

Marnik Battryn - Paul Geeris
Marnik Battryn - Paul Geeris
QSR Racing pakte eerder vandaag de pole in de Belcar 3-klasse in Spa-Francorchamps voor de race over 180 minuten in het kader van het Racing Festival. Na afloop van de kwalificaties werd de Mercedes-AMG GT4 echter afgekeurd bij de technische controle omdat de wagen te licht werd bevonden. Hierdoor erft de Porsche Cayman GT4 van Longin/Battryn/Huygens de pole in de klasse. De besttijd van de wagen, neergezet door Stienes Longin, werd eveneens geschrapt wegens een inbreuk op de limieten van de piste, maar de op een na snelste rondetijd was nog steeds voldoende voor de pole.
Stefaan Schoonjans toonde zich allerminst tevreden met de beslissing, "We rijden al het ganse jaar met dit gewicht en nu kloppen de zaken opeens niet meer. Bovendien kunnen we niet meer gewicht in de wagen leggen, dus ik begrijp echt niet hoe dit is kunnen gebeuren."

Foto: Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zaterdag 29 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Racing Festival.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons