van der Horst

Racing Festival: VT1: Aqua Protect Racing Norma M20FC snelste

Aqua Protect Racing Team - Norma M20 FC
Aqua Protect Racing Team - Norma M20 FC
De Aqua Protect Racing Norma M20 FC was vandaag tijdens de eerste vrije training voor de Belcar in het kader van het Racing Festival in Spa-Francorchamps snelste. De Norma van Houthoofd/Cools/Bouillon bleef gastrijders en merkgenoten Kirman/Kirman (Krafft Racing) voor, gevolgd door de Independent Motorsports Porsche 911 van Stevens/Wauters/Wauters - tevens snelste GT en dus primus in Belcar 1. De SRT Mercedes-AMG van Vandierendonck/Vannerum/Teunkens die vorige maand nog een klassezege in de 24H van Zolder pakte was snelste in Belcar 3, terwij Belcar 4 een kolfje naar de hand was voor de BMW M3 van Van Asch/Verwimp/Vermeulen en QSR als enige een tijd neerzette in Belcar 5.
  • LTF
SRT - Mercedes AMG GT4
SRT - Mercedes AMG GT4
Bij het begin van de sessie lag de piste er nog vochtig bij, maar tegen het einde van de training was de rijlijn droog. Toch zagen we weinig echt snelle chrono's genoteerd worden. Vermelden we tot slot nog de aanrijding tussen de RBC Saker en de Deldiche Racing Norma, waarover u elders op deze website reeds kon lezen. Ook de Selleslagh Racing Mercedes #31 ging op de verradelijke baan in de fout en belandde in de banden waarbij de wagen zwaar beschadigd raakte. De schade was zodanig dat de groengele wagen niet meer hersteld kan worden voor de race, maar SRT beschikt wel nog over een derde exemplaar van de Mercedes.

Krafft Racing - Norma M20 FC
Krafft Racing - Norma M20 FC
Veel nieuwe wagens tekenen present in de voorlaatstemanche van het Belcar Endurance Championship. Zo zien we met een vijfde tijd achter de Belgium Racing Porsche de Autosport Sorrento Ligier JS53 Evo2 van Oliva/Abbott, terwijl een tweede Krafft Racing Norma (Bortolami/Cristini) de negende tijd liet optekenen. T2 Racing zet de Ligier in die ook al te zien was tijdens de 24H of Zolder.Russel Racing by DVB Racing Norma zet een volledig nieuwe Norma in, uitgerust met een Peugeot turbo motor, maar de wagen kon vrijdag nog geen tijd neerzetten.

Semspeed Racing - Lamborghini Super Trofeo
Semspeed Racing - Lamborghini Super Trofeo
Dennis Vanmol doet het dit weekend met een Ginetta G55 GT4 en Greensall Motorsport brengt een KTM X-Bow GT4 aan de start. Maar de meest opvallende gastwagen was echter de Lamborghini Huracan Super Trofeo van Semspeed Racing waarmee de gebroeders Semoulin een dertiende tijd neerzetten.


Foto's: Niels Vaeck
 
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op vrijdag 28 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Racing Festival.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons