van der Horst

Belcar Revival Trophy staat in de startblokken - Start op 9 en 10 mei tijdens het New Race Festival

Van Der Horst Motorsport - BMW
Van Der Horst Motorsport - BMW
De Belcar Revival Trophy is aan zijn eerste afspraak toe. De beroemde naam, die in het verleden voor zoveel uur raceplezier gezorgd heeft, is terug en hoe! Tijdens het New Race Festival, nog zo’n mythische naam, wordt er afgetrapt met een wedstrijd van 125 minuten voor prototypes, GT’s en toerwagens. De wedstrijd is de eerste in een reeks van drie, met als hoogtepunt uiteraard de 24 Hours of Zolder op het einde van de zomer. Ladies and gentlemen, start your engines!
De Belcar Revival Trophy refereert uiteraard naar het kampioenschap van de jaren ’90 en 2000 op Circuit Zolder en ver daarbuiten. Wie herinnert er zich niet de Corvette, Porsche, BMW en andere Viper, die in spannende races uitmaakten wie er bovenaan het podium zou staan.
 
Op zaterdag 9 en zondag 10 mei kunnen de autosportliefhebbers opnieuw kennis maken met de serie, de Belcar Revival Trophy dus. Tijdens dat New Race Festival zien we ook de Supercar Challenge powered by Pirelli met de drie klassen (GT, toerwagens en prototypes) aan het werk, terwijl de jongens van de Belgian Historic and Youngtimer Cup hun vintage materiaal voor het eerst van stal halen en tonen tot welke grootse dingen de racewagens van toen in staat waren. Ook een soort Revival op zich dus!  
 
Onze Belcar Revival Trophy is uiteraard een competitie die voortbouwt op het succes van de 24 Hours of Zolder van afgelopen jaar”, doet Thierry Deflandre, Directeur van Circuit Zolder, het verhaal. “We hebben onze uithoudingsrace toen met vereende krachten weer op de rails gekregen en dat vertalen we dit seizoen in een serie met twee races van 125 minuten (New Race Festival en Syntix Superprix Powered by Pirelli) en uiteraard de 24 Hours of Zolder zelf. Met een startveld van nagenoeg dertig wagens kunnen we in de huidige omstandigheden zeker niet ontevreden zijn, in tegendeel. We gaan tot de eerste training met ons team verder werken om nieuwe teams en rijders te overtuigen om mee het avontuur aan te gaan. We hebben zonder meer onze plaats in het Belgische autosportlandschap en als we nog wat meer kunnen diversifiëren, dan zullen de fans zonder meer aan de Belcar van weleer terugdenken.”  
 
In bijlage vindt u een voorlopige deelnemerslijst, met een mix van GT-wagens, prototypes en toerwagens, waaronder de deelnemers aan de gloednieuwe BMW M235i Racing Cup. Organisator Jan Horemans is blij met de deelname aan de Belcar Revival Trophy.
 
“Belcar, dat is een naam die klinkt als een klok. Wij kwamen als jonge kerels al naar de wedstrijden kijken op Circuit Zolder en elders. Met onze BMW M235i Racing Cup zijn we blij te kunnen deelnemen en zeker omdat ons deelnemersveld er meteen stevig staat. Onze organisatie, samen met de teams en rijders, is klaar om mee het spektakel te verzorgen.”   
 
Steve Vanbellingen, een man die de Belcar samen met zijn team KS Motorsport beleefd heeft, is er ook nu weer bij als één van de deelnemers. "Ik wil het nieuwe kampioenschap steunen, omdat ik in het concept geloof. Ik hoop dan ook op een mooi deelnemersveld!

Voorlopige deelnemerslijst Belcar Trophy
 
Circuit Zolder pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op woensdag 29 april 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons