van der Horst

24H Zolder: Nieuw raceteam aan de start

De Verdelger.be - BMW 123d
De Verdelger.be - BMW 123d
Bij de 24 Hours of Zolder zullen we het debuut meemaken van een nagelnieuw raceteam, de verdelger.be. De rijdersbezetting wordt gevormd door een vijftal gekende namen uit het Belcar-wereldje, met name Stefaan Tavernier, Kenzi Qvick (zoon van de Oostendse tuner Erik), Maik Barten, Frederick Sels en Geert Declerq. Het vijftal zet een BMW 123 Diesel in, uitkomende in de Belcar 4-klasse die absoluut wat extra bloed kan gebruiken. De Bimmer leent voor de 24 Hours of Zolder het startnummer 7 van de VR Racing by Qvick Motors BMW Silhouette V8 en opteert voor de daarop volgende races voor lucky number 777.
  • Skylimit Events
Beliën Motorsport - BMW 120D
Beliën Motorsport - BMW 120D
"De deelname aan de 24 Hours of Zolder is eigenlijk redelijk laat tot stand gekomen", vertelt Brecht van Hecke, verantwoordelijke voor strategie en techniek, aan Autosport.be. "Initieel wilden we met een BMW 130d aan de start verschijnen, maar die krachtbron ging kapot, waardoor we moesten uitkijken naar een alternatief. Toen we de kans kregen de BMW 123d op de kop te tikken, hebben we niet getwijfeld. We gaan proberen lange stints te rijden om zo gebruikt te maken van het koppel en het lage Diesel-verbruik. We moeten het niet hebben van de absolute snelheid, maar gaan naar voorbeeld van Beliën Motorsport in 2016 rijden. Zij zijn toen als zesde algemeen geëindigd. Bij onze eerste deelname mikken we echter niet zo hoog, we willen vooral uitrijden en ervaring opdoen. We hebben vooral gereden op track days tot nu toe, dus het is voor ons een leerproces. Daarbij wil ik overigens de steun van Circuit Zolder benadrukken, zij helpen ons enorm goed met het wegwijs geraken in de administratieve en technische verplichtingen."

Dirk Van Rompuy - BMW E30 M3
Dirk Van Rompuy - BMW E30 M3
Zoals Autosport.be reeds eerder meldde, zal VR Racing by Qvick Motors verstek geven voor de Zolderse etmaalrace. Rijder Tom Van Rompuy stapt namelijk in het huwelijksbootje en daarmee zouden zowel hij als vader Dirk forfait moeten geven voor het hoogtepunt van het Belcar Endurance Championship. "Jammer", zei Tom Van Rompuy aan Autosport.be. "We hadden nochtans de datum gekozen om de 24 Hours of Zolder te mijden, maar toen bleek dat Circuit Zolder de race dit jaar vervroegd had, waardoor we toch opnieuw een clash hadden." Dubbele pech, want ook voor vader Dirk is het forfait een dikke streep door de rekening. Hij rijdt immers dit seizoen met een BMW E30 M3 Sport Evo de Belcar Historic Cup, met twee races in het voorporgramma van de Zolderse etmaalrace. Van Rompuy senior staat zeer goed geklasseerd met een tweede plaats in de klasse 4 na de Ford Sierra Cosworth RS500 van Jan Van Elderen en een eerste plaats in de Groep 4D (+2500cc).

Foto's: Marnik Mouchaers & Thomas Smets  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons