van der Horst

Belcar Skylimit Sprint Cup viermaal samen met Kronos Fun Cup in 2024

Start 2023 Belcar Skylimit Sprint Cup New Race Festival Race 2
Start 2023 Belcar Skylimit Sprint Cup New Race Festival Race 2
De kalender voor het komende seizoen van de Belcar Skylimit Sprint Cup is gekend. Er wordt gereden over zes weekends en niet minder dan vier maal deelt de Belcar Skylimit Sprint Cup de piste met de Kronos Fun Cup, tweemaal op het circuit van Francorchamps, eenmaal op Circuit Zolder en eenmaal in Mettet. De twee overige races worden in het kader van een belcar Endurance weekend op circuit Zolder verreden. Ook de Race Promotion Night keert terug in november, maar buiten kampioenschap.
  • St. Paul
Belcar Skylimit Sprint Cup
Belcar Skylimit Sprint Cup
Net als dit jaar start het Belcar Skylimit Sprint Cup seizoen op het circuit van Mettet waar ook de Fun Cup dan actief is. Begin mei wordt er opnieuw samen gereden met de Fun Cup maar dan op het circuit van Spa-Francorchamps tijdens het Franco Fun Festival. Drie weken later is de cup voor een eerste maal te gast op Circuit Zolder tijdens het New Race Festival. Begin juli wordt er net als dit jaar gereden in het voorprogramma van de 25 Hours Fun Cup en bijna 2 maand later volgt het hoogtepunt van het seizoen met de races vooraf de 24 Hours Zolder. Afgesloten wordt er op het eerste weekend van oktober, opnieuw samen met de Fun Cup tijdens het Fun Festival. Volgend jaar zou ook de Race Promotion Night terug doorgang vinden, deze wedstrijd die openstaat voor ook de wagens uit de Sprint Cup telt wel voor geen enkel kampioenschap mee.
 
Kalender 2024 Belcar Skylimit Sprint Cup:

22-23 maart: Kronos 8 Hours – Mettet
03-05 mei: Franco Fun Festival – Spa-Francorchamps
25-26 mei: New Race Festival – Zolder
05-06 juli: 25Hours Fun Cup – Spa-Francorchamps
22-24 augustus: 24 Hours Zolder – Zolder
04-05 oktober: Fun Festival – Zolder
 
16 november: Race promotion Night (5 uren) – Zolder  (buiten kampioenschap)

Foto's: Thomas Smets & Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belcar Sprint op maandag 4 december 2023.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons