van der Horst

Spa Euro Race: Deldiche Racing op pole

Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
De Deldiche Racing Norma M20FC van Luc De Cock, Tim Joosen en Thomas Piessens start de tweede wedstrijd van het Belcar Endurance Championship 2018 vanaf de pole. De bolide benaderde op het Circuit de Spa-Francorchamps het beste de normtijd van 2:20 en hield zo de drie overgebleven Norma's af. Patrick Engelen bevestigde in de Domec Racing Radical RXC zijn goede vorm en reed naar de pole bij de GT's, voor de Porsche van Dylan Derdaele en Nicolas Saelens.
PG Motorsport - Porsche Cayman GT4
PG Motorsport - Porsche Cayman GT4
In Belcar 3 ging de pole enigszins verrassend naar de PG Motorsport Porsche Cayman GT4. De bolide van Marnik Battryn en Stienes Longin hield een duo SRT-Mercedessen af, met het exemplaar van Vandierendonck/Teunkens/Vannerum voor de zusterwagen van Spinoy/Sluys. De VDW Motorsport BMW pakte de pole in Belcar 4, nadat het team slechts eerder vandaag op het circuit aankwam en zijn eerste meters van de meeting afwerkte. De pole in Belcar 5 kwam op naam van de AR Performance BMW van Nicoals Hermans, Olivier Hertsens en Cedric Baeten. Eenmaal was er een code rood, toen de Radical RXC in de grindbak belandde na Les Combes.

De deelnemers aan het Belcar Endurance Championship wacht nu een lange pauze, want de start van de wedstrijd staat pas gepland voor morgen 14:30.

--- Uitslag kwalificaties Belcar Endurance Championship Spa Euro Race 2018 (pdf) ---

Foto's: Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zaterdag 2 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons