van der Horst

Spa Euro Race: Belgium Racing in Spa op zoek naar bevestiging

Koen Wauters - Jan Gabriëls - Jos Menten - Michael Cool - Dylan Derdaele - Belgium Racing Porsche 911 GT3 Cup
Koen Wauters - Jan Gabriëls - Jos Menten - Michael Cool - Dylan Derdaele - Belgium Racing Porsche 911 GT3 Cup
Minder dan één maand na de seizoensopener van het Belcar Endurance Championship 2023 staat op Spa-Francorchamps reeds de tweede manche van het Belgisch kampioenschap uithouding op circuit gepland. Na een podiumplaats bij de eerste Belcar-wedstrijd en een dubbelzege in de Porsche Endurance Trophy Benelux gaat Belgium Racing in de Ardennen op zoek naar de bevestiging.

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Nadat Belgium Racing-bezielers Jan Gabriëls en Patric Derdaele tijdens de voorbije wintermaanden de kaarten grondig schudden, pakte het herboren Belgium Racing bij de eerste wedstrijd in Zolder een mooie ereplaats. “Klopt”, bevestigt teamchef Jan Gabriëls. “Al genoot ik er minstens even hard van om het team op een goed geoliede manier te zien samenwerken. De monteurs en ingenieurs leverden knap werk en ook onze vier rijders lieten geen enkele steek vallen. Ik zie daarin het bewijs dat we dit jaar beschikken over twee uiterst homogene rijdersduo’s die allebei ook over de nodige intrinsieke snelheid beschikken. Het is nu een kwestie om in Spa-Francorchamps de ingeslagen weg verder te bewandelen. Dit is de laatste race voor de 24 Hours of Zolder, de loodzware etmaalrace die Belgium Racing in het verleden viermaal op rij won. Die race staat in 2023 opnieuw met stip in onze agenda en iedereen weet dat een goede voorbereiding het halve werk is. Die voorbereiding begint hier in Spa en hopelijk kunnen we dit weekend een gooi doen naar de algemene overwinning, al blijft het afwachten hoe de Balance of Performance in de praktijk zal uitdraaien.”

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Over die Balance of Performance, kortweg BoP, was na de seizoensopener op Circuit Zolder veel te doen. Via een BoP wil de organisatie de onderlinge verschillen tussen de deelnemende wagens nivelleren, maar een goede BoP opstellen is evenwel een delicate oefening en bij de opener sloeg de organisatie de bal mis. “We hopen dat men nu wel doortastend handelt”, stelt Patric Derdaele kort. “We hebben dit seizoen aangevat met de ambitie om voor de titel te strijden en dat betekent dat we in elke wedstrijd broodnodige punten moeten pakken. In Zolder lagen we enige tijd aan de leiding, maar een neutralisatie in de eindfase van de race gekoppeld aan het ontbreken van een BoP leidde ertoe dat we met slechts een derde plaats naar huis moesten, terwijl we wel de dubbel pakten in de Porsche Endurance Trophy Benelux. Onze rijders hadden geen enkele kans ten opzichte van de snellere Audi en Lamborghini en dat moet in Spa anders. We willen strijden met gelijke wapens en vechten voor de zege. Dat zou er tevens toe moeten leiden dat er meer deelnemers aan de start verschijnen en er meer onderlinge duels zijn. Als we vervolgens geklopt worden op onze waarden, dan is het zo. Ik hoop bijgevolg dat Belcar-organisator Circuit Zolder de BoP goed aanpast in de aanloop naar deze wedstrijd en dat betekent ook dat men tijdens het weekend, indien nodig, bijsturingen doet. Spa-Francorchamps is een prachtig circuit dat geprezen wordt over de hele wereld, een piste die geschiedenis ademt en omkaderd is door een schitterend decor. Over minder dan twee maanden strijkt de Formule 1 hier neer en we willen onze enige wedstrijd in Spa dit jaar met glans afsluiten.

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
De tweede manche van het Belcar Endurance Championship wordt niet op zondag, maar op zaterdag verreden. Met een wedstrijd over 180 minuten sluit het Belgisch kampioenschap namelijk het dagprogramma op zaterdag af, met een finish voorzien net voor de klok van 22u00!
 

Persbericht Belgium Racing Team
Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op donderdag 1 juni 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons