van der Horst

Spa Euro Race: Ook in de regen is Deldiche Racing snelste - Pole voor Tim Joosen

Deldiche Racing - Norma M20FC
Deldiche Racing - Norma M20FC
Deldiche Racing Team is bezig aan een indrukwekkend seizoen. Nadat ze bij de seizoensopener te Circuit Zolder reeds in elke sessie bovenaan de tijdstabellen waren terug te vinden, zijn de troepen van Luc en Jim De Cock ook in Spa bezig dat huzarenstukje te herhalen. De snelle Sam Dejonghe mag dit weekend dan wel op het appel ontbreken, Tim Joosen bewees eens te meer ook uit het goede hout gesneden te zijn. De Antwerpenaar pakte aan boord van de Norma M20 FC op een natte piste dan ook overtuigend de pole positie voor de wedstrijd later vandaag.
Bas Koeten Racing - Wolf GB08
Bas Koeten Racing - Wolf GB08
Mist en regen, Spa deed zijn reputatie wederom alle eer aan. Namen de 45 aanwezige bolides nog een aarzelende start in de kwalificatiesessie over drie kwartier, dan groeide het vertrouwen naarmate de piste ietwat opdroogde. Het was Tim Joosen (Belcar 2) die met nog tien minuten op de klokken als eerste onder de psychologische grens van 2:40 dook, nadat hij eerder zijn referentiechrono al een aantal malen scherper stelde. Uiteindelijk kwam zelfs een 2:37.479 uit de bus, drie volle tellen beter dan Sven Van Laere en Thomas Piessens in de Bas Koeten Racing Wolf GB08.

Scuderia Monza - Ferrari 458 Challenge
Scuderia Monza - Ferrari 458 Challenge
De Ferraristi van Scuderia Monza/DVB Racing kwamen als beste der GT's (Belcar 1) uit de bus. In de absolute slotfase stuurde de gebroeders Thiers hun Ferrari 458 Challenge naar een derde plaats algemeen, voor een kleine armada aan Porsche, met het MExT-exemplaar van de gebroeders Wauters en Xavier Stevens op kop, voor drie exemplaren van Speedlover. De debuterende Focus V8 van VDS Racing Adventures klokte uiteindelijk de vijftiende tijd algemeen, zesde in de klasse.

QSR Racing - BMW Clubsport
QSR Racing - BMW Clubsport
Danny Wagtmans piloteerde de VGL Racing Saker RapX naar de pole in Belcar 3, met een zevende chrono algemeen. Belcar 4 was een kolfje naar de hand van de EMG-BMW van Vanbellingen/Wijtzes (P12 algemeen), terwijl Bart Vanhaeren in de #57 QSR Racing BMW Clubsport naar de pole in Belcar 5 zwom en merkgenoot Guillaume Dumarey in de slotseconden nog de pole pakte in de competitieve BMW M235i Racing Cup Belgium (eveneens Belcar 3).

--- Uitslag Kwalificaties Belcar Endurance Championship Spa Euro Race 2016 (pdf) ---

Foto's: Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zondag 12 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons